גליאנו פירנצה בגליל

לחם תירס

לחם תירס

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון ללחם תירס ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

מכינים את המחמצת:
מערבבים היטב את חומרים המחמצת בקערה ואוטמים את הקערה בניילון נצמד. מקררים 24 שעות.

מכינים את הלחם:
מערבבים את המחמצת עם שאר החומרים היבשים (חוץ ממלח) ומי קרח במעבד מזון עם וו לישה. מוסיפים מלח ולשים עוד 8 דקות במהירות קבועה, עד שהבצק נעשה אלסטי.
מרבעים את הבצק (מותחים ומקפלים פנימה לצורת מעטפה ומניחים על הקיפול) ונותנים לו לנוח חצי שעה. מחלקים ל- 3 כדורים ויוצרים כיכרות בצורה הרצויה. מכסים במגבת ושומרים במקרר 24 שעות.
מוציאים את הלחם מהמקרר, מניחים על משטח מקומח וממתינים 6 שעות עד שהוא מגדיל את נפחו ב- 50%.
מחממים תנור ל- 250 מעלות.
חורצים את הבצק, מפזרים גרעיני דלעת ואופים כ- 15 דקות עד להזהבה. לפני תחילת האפייה מומלץ להכניס 3-4 קוביות קרח למדף התחתון של התנור- הן ייצרו אדים ויעזרו ללחם לפתח קרום קשיח וטעים.

הערות

כדי לבדוק אם הלחם מוכן טופחים באצבע על תחתית הבצק, ומוודאים שנשמע צליל חלול.

המתכון באדיבות
קונדיטוריית הלחם מקסים מרכז השמורה, זכרון יעקב הצג טלפון קופונים להלחם מקסים
אירוע חלבי כשר למהדרין - אלתרנתיב קפה מסעדהאירועים בלחם בשר מרינה, הרצליה. עד 200 איש, כשר למהדרין