מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

עוגת פרג ביתית

עוגת פרג ביתית

תיאור המתכון

הסוד של עוגת פרג טובה הוא הלחות: אסור לחסוך בחמאה, שמנת וחלב, וכמות המלית חייבת להיות זהה לזו של הבצק. בהצלחה!

מרכיבים

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:
מערבבין היטב ביצה, שמנת חמוצה, שמרים וסוכר בקערה. מוסיפים קמח וחמאה מומסת ולשים היטב אד להאחדה. מכסים ומשאירים בקירור 3-4 שעות לפחות.
מחממים תנור ל- 160 מעלות.

מכינים את המלית:
מביאים לרתיחה חלב וסוכר. מוסיפים פרג ומערבבים כל 2 דקות. מבשלים על האש נמוכה עד שמסמיך מעט. מצננים.

מרכיבים את העוגה ואופים: משטחים ומרדדים את הבצק בצורת מלבן. מורחים מלית ומגלגלים לרולדה. מברישים מעט בביצה טרופה.
אופים 20-25 דקות או עד שהעוגה זהובה בהירה.

המתכון באדיבות
קונדיטוריית הלחם מקסים מרכז השמורה, זכרון יעקב הצג טלפון קופונים להלחם מקסים