Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגות > פרסבורגר קלאסי במילוי פרג

פרסבורגר קלאסי במילוי פרג

פרסבורגר קלאסי במילוי פרג

תיאור המתכון

המתכון באדיבות השף-קונדיטור מרים הרשקו-
דן גורמה, המרכז הישראלי ללימודים קולינאריים מרשת מלונות דן.
צילום: טל אסרף

מרכיבים

אופן ההכנה

בקערה מכניסים קמח, סוכר ומלח ומערבבים היטב. יוצרים גומה במרכז ולתוכה מפוררים שמרים. מוסיפים חלב ליצירת תערובת משחה (אחידה). מוסיפים את החלמונים והחמאה חתוכה לקוביות קטנות ומתחילים לעבד לבצק תוך כדי הוספת החלב. לשים כ- 2 דקות. מניחים את הבצק למנוחה בקערה מכוסה בטמפרטורת חדר למשך 40 דקות.
בינתיים מכינים את המלית. מבשלים פרג, חלב וסוכר חמש דקות. מוסיפים דבש ומורידים מהאש. מערבבים ומוסיפים אגוזים, צימוקים ותבלינים.
מחלקים את הבצק ל- 5 חלקים. מרדדים לעלה מרובע במידות 30X30. מורחים את מילוי הפרג בשכבה עבה ומגלגלים לרולדה ברוחב של כ-10 ס"מ. חורצים את פני הבצק בחריצים במרחק של כ-10 ס"מ ביניהם. מורחים בחלמונים את פני הרולדה ומתפיחים כחצי שעה. מורחים שוב בחלמונים ואופים בשלושים דקות.

המתכון באדיבות
מסעדת דן גורמה אלחנן 17, מרכז הכרמל חיפה, חיפה הצג טלפון

תגובות

  1. עוגת פרסבורג שמחה (11/06/2010 14:25:00)
    לא רשום שמרים וכמות באפן הכנה רשום שמרים בבקשה לדייק כשנותנים מתכון להקפיד כי המוצרים עולים המון כםף וזמן תודה
  2. לא כתובה כמות השמרים אלברט (09/07/2010 17:33:00)
    שלום רב,במתכון של הפרסבורגר לא ידועה כמות השמרים שצרוך להוסיף לבצק.
    בכבוד רב,אלברט