מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכונים ל-מנות ראשונות חמות> סביח עם טחינה בלאדי, חציל מטוגן וביצה קשה

סביח עם טחינה בלאדי, חציל מטוגן וביצה קשה

סביח עם טחינה בלאדי, חציל מטוגן וביצה קשה

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לסביח עם טחינה בלאדי, חציל מטוגן וביצה קשה ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מבשלים את הביצים במי מלח 8 דקות בדיוק. בינתיים מכינים קערה עם מי קרח. כעבור 8 דקות מוציאים את הביצים מהסיר ומיד מעבירים אותן למי הקרח להפסקת הבישול. ממתינים כמה דקות וקולפים אותן.
2. שוטפים את החצילים ומייבשים היטב. קולפים חלק מהקליפה (משאירים כמחצית ממנה, בפסים) וחותכים לקוביות גדולות מאוד. מקמחים את קוביות החציל ומנערים היטב מעודפי הקמח. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים בו את קוביות החצילים עד שהן משחימות מכל הצדדים. מעבירים למגש שרופד בנייר סופג.
3. אם משתמשים בהם, מנקבים בפלפלים החריפים כמה חורים בעזרת מזלג ומטגנים אותם באותו השמן בו טוגנו החצילים עד שקליפתם מתנפחת מעט. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
4. הגשה: מניחים את קוביות החציל החמות על צלחת רחבה ובוזקים עליהן מעט מלח ופלפל. חוצים בעזרת כפות הידיים כל ביצה לשתיים ומניחים על החצילים. מזלפים מעל את הטחינה ומפזרים בצל קצוץ ופטרוזיליה ואת הפלפלים החריפים אם משתמשים בהם. יוצקים מעל את העגבניות המרוסקות, מטפטפים שמן זית ומגישים מיד, עם פיתות חמות וסלט קצוץ דק. אפשר גם להכין כריכים מחלה טרייה.