מרק ארטישוק ירושלמי עם חציל קלוי
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
המתכון באדיבות השף מוריס הנדלר-
דן גורמה, המרכז הישראלי ללימודים קולינאריים, מרשת מלונות דן.
צילום: טל אסרף.
מרכיבים
- 1 חציל מסוג "בלאדי" בינוני קלוי על האש.
- 500 גרם ארטישוק ירושלמי צלוי בנייר כסף.
- מלח, פלפל שחור טחון.
- 750 סמ"ק ציר ירקות.
- 2-3 שני שום כתושות.
- לציר ירקות:
- 1 כרשה
- 1 בצל
- 1 גזר
- 1 שורש סלרי
- 1 שורש פטרוזיליה
- 2 עלי דפנה
- 3 גרגרים שלמים של פלפל אנגלי
- מלח
אופן ההכנה
מניחים בסיר את החומרים לציר הירקות, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 40 דקות עד שעה ומסננים לנוזל.
קולפים את החציל והארטישוק הירושלמי ומכניסים יחד עם השום למעבד מזון. טוחנים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
מכניסים את התערובת לסיר ומביאים לרתיחה איטית (על אש נמוכה), תוך ערבוב והוספת נוזל ציר הירקות בהדרגה, עד לקבלת סמיכות רצויה.
טועמים ומשפרים טעמים לפי הצורך.
הערות
אופן הגשה:
מגישים בליווי נגיעות של שמנת מתוקה או צמחית.
אפשר לקשט את המרק ברצועות דקיקות ("זוליין") של כרשה מטוגנת.
המתכון באדיבות
|
מסעדת דן גורמה
אלחנן 17, מרכז הכרמל חיפה, חיפה
הצג טלפון
04-8302000
|