פרוסות קרפיונים בשמן זית, כוסברה ורוטב עגבניות
- מתאים ל: 8 מנות מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפרוסות קרפיונים בשמן זית, כוסברה ורוטב עגבניות ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 16 פרוסות קרפיון חי
- 8 שיני שום כתושות
- 3 כוסות כוסברה קצוצה
- כפית פלפל שחור טחון גס
- 4 כפות שמן זית
- מיץ לימון מ- 4 לימונים
- מלח לפי הטעם
- חומרים לרוטב:
- 10 עגבניות בשלות גדולות
- 2 בצלים קצוצים דק
- 8 שיני שום כתושות
- מלח ופלפל שחור
- כף רסק עגבניות
- חצי כוס יין לבן יבש
- כף כוסברה קצוצה
- כף פטרוזיליה קצוצה
- 2 עלי דפנה
- 2 כפות שמן זית לטיגון
אופן ההכנה
מנקים את העגבניות וחותכים לקוביות קטנות.
מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום, עד לקבלת צבע זהבהב.
מוסיפים את קוביות העגבניות ושאר התבלינים ומאדים כ- 6 דקות.
מוסיפים את רסק העגבניות והיין וממשיכים לאדות על אש קטנה כ-15 דקות.
כשהרוטב מוכן, מורידים מהאש ומוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות.
מגישים את הרוטב עם הדגים.
הערות
אופן ההגשה:
יוצקים את הרוטב על הצלחת, מניחים את הדגים באמצע ומגישים.