מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני דגים ופירות ים > קרפיון ברוטב חרדל ולימון

קרפיון ברוטב חרדל ולימון

קרפיון ברוטב חרדל ולימון

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לקרפיון ברוטב חרדל ולימון ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

מנקים את הדגים ומנגבים אותם. חותכים לאורך, מצד הבטן, מבלי לפגוע בגב, ומוציאים את האידרה, בלי שיישאר עליה בשר.
ממליחים קלות, בפנים ובחוץ, ומניחים בצד.
יוצקים את השמן לסיר הבישול, מחממים, מוסיפים את הבצל ומטגנים מעט. מוסיפים את הקישואים עם עלי תרד מערבבים ומוסיפים פטרוזיליה. מטגנים זמן מה. מורידים מהאש.
מנגבים את הדגים עד שהם יבשים, מחלקים כל דג לשנייםאו למנות הרצויות. מגלגלים במעט קמח תפוח אדמה, מטגנים בשמן משני הצדדים, לזהוב קל, בלי להפריז.
מסדרים את פרוסות הדגים בסיר, על הירקות וביניהם, בוללים את מיץ הלימון עם התבלינים ושופכים לסיר, מוסיפים מים או יין, עד לכיסוי הדגים (לא יותר), ומביאים לידי רתיחה. מנערים את הסיר, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ- 15 ד'.
מערבבים חלמון (או שניים, לפי כמות התבשיל) עם החרדל, מדללים במעט מציר הדגים (או במים) ויוצקים על הדגים. מנערים את הסיר, עד שהחלמון יתערבב ברוטב. ממשיכים בבישול עוד כ- 20 דקות.

הערות

המלצה להגשה:
להגיש פושר, עם רוטב וירקות מהתבשיל, או קר, לאחר שמירה במקרר.