פילה דג קרפיון חמוץ מתוק
- מתאים ל: 8 מנות מנות
- זמן הכנה: שעתיים
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפילה דג קרפיון חמוץ מתוק ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 8 פילה קרפיון במשקל 180 גרם לכל אחד- מומלץ להשתמש ב- 4 דגי בריכה גדולים
- 3/4 כוס קמח תפוח אדמה
- 1/4 כוס קורנפלור
- פלפל לבן גרוס טרי
- שמן עמוק לטיגון
- החומרים לרוטב:
- 4 שיני שום
- 1 כרישה קטנה קצוצה
- 1 כפית זנגוויל טרי קצוץ
- 7 כפות רסק עגבניות
- חצי כוס יין לבן ייבש
- 2 כוסות מים או מרק ירקות צלול (ציר)
- 6 כפות סוכר
- מלח
- פלפל לבן גרוס
- מיץ לימון
- 2 פלחי לימון קלופים
- מעט קורנפלור
- 2 בצלים פרוסים
- 2 גזרים פרוסים
- 8 בצל ירוק (החלק הבהיר) קצוץ
- 200 גרם ברוקולי
- פלפל אדום חתוך לרצועות
- מעט שמן לטיגון
- 4 כפות סויה
- מיץ אננס לפי הטעם
- 4 כפות חומץ
- 300 גרם אגוזי קשיו מטוגנים
אופן ההכנה
מנקים את הדג ומפרקים לשתי חתיכות פילה (ניתן לבקש ממוכר הדגים לפרוס בהתאם).
מקפידים להוציא את כל האידרה ולהסיר את העצמות ככל שניתן.
מניחים את הפילטים על נייר סופג או מגבת.
בעזרת סכין חדה חותכים את הפילה לחתכים לאורכו ולרוחבו בצורת שתי וערב, כדי לקבל צורת קוביות.
חותכים חתכים לעומק בשר הדג עד למגע עם העור, אך מבלי לפגוע בו, כדי שהקוביות יישארו צמודות לעור והנתח לא יתפרק בזמן הטיגון.
מערבבים את קמח תפוח האדמה עם הקורנפלור. מתבלים ומקמחים היטב את נתחי הדגים.
מקפידים שכל קוביה תצופה בקמח תפוח אדמה.
מטגנים בשמן עמוק חם, עד שצבע הנתחים זהוב.
שומרים במקום חם.
אופן הכנת הרוטב:
יוצקים מעט שמן לווק או לסיר עמוק ומטגנים את השום, הכרישה והזנגוויל טיגון קצר.
מוסיפים רסק עגבניות וממשיכים לטגן.
מוסיפים יין, מים או מרק צלול וממשיכים לבשל.
מתבלים סוכר, במלח ובפלפל, מיץ לימון ופלחי לימון.
מערבבים מעט קורנפלור עם 2-3 כפות מים קרים ומוסיפים לסיר.
מבשלים קלות את הירקות במי מלח בסיר נפרד,
כשהירקות רכים מעט, מסננים.
מעבירים את הירקות לסיר הרוטב.
מוסיפים סויה, חומץ ומיץ אננס. אם הרוטב דליל מידי מעבים עם מעט קורנפלור מדולל במים קרים.
מוסיפים מעט שמן ואת אגוזי הקשיו.
הערות
להגשה:
מסדרים בתחתית הצלחת את הירקות והרוטב ומניחים מעל הדג המטוגן.
מקשטים ומגישים מיד.
* המתכון לאוכלי קטניות