כופתאות קרפיון בפול
- מתאים ל: 8 מנות מנות
- זמן הכנה: שעתיים
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לכופתאות קרפיון בפול ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 8 פילה דג בריכה, קרפיון טרי (חצאי דג ללא עור ועצמות- ניתן לבקש ממוכר הדגים לפרוס בהתאם)
- 2 בצלים בינוניים
- 2 שיני שום כתושות
- 100 גר' פירורי מצה
- 1 חבילת כוסברה
- 2 ביצים
- 1כוס יין לבן
- 1/2 ק"ג פול טרי מקולף או קפוא
- תבלינים:
- מלח
- פלפל לבן
- מעט סויה
- אגוז מוסקט
- פפריקה מתוקה
- כורכום
- כוסברה
אופן ההכנה
חותכים את הבצל גס ומאדים אותו, עד לקבלת צבע צהבהב. טוחנים את הבצל יחד עם הדגים במטחנה דקה. מוסיפים לדגים את הביצים והמצה ומערבבים היטב, יחד עם הכוסברה הקצוצה.
מוסיפים את התבלינים: מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט ומעט סויה- כמה טיפות.
מגלגלים את התערובת לכופתאות שטוחות.
בינתיים מאדים את הפול במעט מרגרינה, יחד עם בצל קצוץ. מוסיפים יין לבן. מוסיפים מים
(בערך 2 כוסות) ומבשלים את הפול, עד שיתרכך מעט.
מוסיפים את כופתאות הדגים וממשיכים לבשל כחצי שעה על אש נמוכה.
מוסיפים את כל התבלינים והכוסברה, טועמים ומתקנים במידת הצורך.
הערות
המלצה להגשה:
מגישים את הכופתאות על מצע של פול ויוצקים מעל את הרוטב
.