ענני דיקואז' שקדים במילוי מוס פרלין קפה ושוקולד לבן
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה: שעתיים
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לענני דיקואז' שקדים במילוי מוס פרלין קפה ושוקולד לבן ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- חומרים לבסיס:
- 100 גר' חלבון בטמפ' החדר
- 100 גר' סוכר לבן
- 80 גר' אבקת שקדים טחונים מולבנים
- 50 גר' אבקת סוכר מנופה
- חומרים למוס פרלין:
- 100 גר' שמנת מתוקה
- 200 גר' שוקולד לבן איכותי
- 25 מ"ל תמצית קפה מרוכז או אספרסו
- 1 כפית קפה שחור
- 3 יח' חלמונים
- 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
אופן ההכנה
אופן הכנת הבסיס:
- מחממים תנור ל- 170 מעלות ומכינים תבניות אפייה מרופדות בנייר פרגמנט.
- מערבבים את אבקת הסוכר יחד עם השקדים ומניחים בצד.
- מקציפים חלבונים, עד לקבלת קצף רך ומוסיפים סוכר, תוך כדי הקצפה לקצף מבריק ויציב מאד.
- מוסיפים בזהירות את השקדים עם אבקת הסוכר ועוטפים בעדינות למסה אחידה.
- מזלפים או מורחים, בעזרת כפות, עיגולים בקוטר 5 ס"מ או יוצרים 3 בסיסים גדולים.
- אופים מיד למשך כ- 20 דקות, עד שהבסיסים שחומים וקשיחים מבחוץ. מצננים היטב.
אופן הכנת המוס:
- מרתיחים 100 מ"ל שמנת עם תמצית הקפה והקפה שחור ויוצקים מעל השוקולד הלבן.
- משהים מספר דקות, מערבבים לקרם חלק ומצננים בצד.
- מומלץ להכין את מוס הפרלין מראש ולקרר היטב.
- ניתן לשלב במוס גם רוטב אספרסו מחוזק וגרגירי רימונים.
אופן הכנת המנה:
- מקציפים 3 חלמונים לקציפה בהירה ואוורירית ומקפלים למסת השוקולד.
- מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ולא יציבה. מקפלים מעט מהשמנת לקרם השוקולד בתנועות עטיפה לתערובת אחידה ומסיימים בהוספת השמנת המוקצפת בזהירות.
- מקררים את המוס היטב במקרר לכמה שעות ומזלפים בין שכבות הדיקואז'.
- מקשטים את המנה בפולי קפה וגרעיני רימונים טריים.
המתכון באדיבות
|
בית ספר לבישול מכללת השף
החרש 8, בניין עתיד, ליד תחנה מרכזית, תל אביב
הצג טלפון
1-700-500-774
|