קונסומה פירות קסומים וסופלה שוקולד
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לקונסומה פירות קסומים וסופלה שוקולד ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- פפאיה טרייה
- רימונים
- תות שדה קטן
- קיווי בשל וירוק
- פטל שחור
- ענבים מובחרים
- חומרים לסופלה שוקולד:
- 300 גר' שוקולד מריר משובח 70% מוצקי קקאו
- 4 ביצים
- 4 חלמונים
- 200 גר' חמאה או מחמאה לפרווה
- 180 גר' סוכר לבן
- 100 גר' אבקת שקדים מולבנים, מנופה
- 25 מ"ל ליקר שוקולד
- חומרים לסירופ:
- 100 גר' סוכר דמררה
- 300 מ"ל מים מנירלים
- 50 מ"ל יין לבן משובח
- 1/2 מקל ווניל חצוי ומגולען
- 2 ציפורן שלם
- 1 מקל קינמון קטן
- 1/2 גבעול למון גראס קצוץ
- 2 גרגירי פלפל שחור שלם טרי
אופן ההכנה
אופן הכנת הסירופ:
- מכניסים את כל החומרים לסיר ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על להבה נמוכה למשך כחמש דקות.
- מסננים דרך מסננת דקה מאד ומצננים.
- מקררים היטב ושומרים את מקלות הווניל.
- פורסים את הפירות לפלחים עדינים או קוביות קטנות ושומרים בקירור על מגש עטוף.
אופן הכנת סופלה השוקולד:
- ממיסים חמאה ושוקולד, מעל אמבט מים חמים, לתערובת אחידה ומוסיפים ליקר שוקולד.
- מקציפים ביצים, חלמונים וסוכר לקציפה אוורירית ובהירה.
- מוסיפים מעט מקציפת הביצים למסת השוקולד ועוטפים. מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול ומוסיפים לבסוף את השקדים בערבוב עדין.
- יוצקים את התערובת לכלים חסיני אש ואופי בתנור 160 מעלות למשך 6-7 דקות.
- מניחים את פלחי הפירות החתוכים בגביעי שמפנייה או מרטיני ויוצקים מעל את הקונסומה הריחני. מעטרים במקל הווניל. להגיש בתוספת הסופלה החם.
הערות
את הסופלה שוקולד השתדלו שלא לאפות בדקה התשעים...
המתכון באדיבות
|
בית ספר לבישול מכללת השף
החרש 8, בניין עתיד, ליד תחנה מרכזית, תל אביב
הצג טלפון
1-700-500-774
|