מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> גבעולי חרשוף ממולאים

גבעולי חרשוף ממולאים

גבעולי חרשוף ממולאים

תיאור המתכון

מתכון מיוחד לגבועלי חרשוף,
המתכון בשרי כשר.

מרכיבים

אופן ההכנה


1. מנקים את החרשוף: בסכין מסירים את הסיבים החיצוניים וחותכים לפיסות באורך 4-5 ס''מ. מניחים את פיסות החרשוף הנקיות בסיר, מוסיפים כורכום, לימון ומעט מלח. מכסים במים ומבשלים כשעה. מסננים.
2. מכינים את תערובת הקציצות: מערבבים את כל החומרים.
3. פותחים כל פיסת חרשוף מבושלת עם סכין או בידיים, על מנת ליצור מעט נפח. ממלאים כל פיסה כזאת במעט תערובת קציצות ומניחים בסיר שטוח. עושים כך, בשכבות עם כל החרשופים הממולאים. בין השכבות, מפזרים שום, פרוסות לימון, כורכום מעט כמון, מלח ופלפל ושמן זית. מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה, שעה וחצי על אש קטנה עד שהגבעולים מתרככים.