גבעולי חרשוף ממולאים
- מתאים ל: 12 מנות
- זמן הכנה: שעתיים
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
מתכון מיוחד לגבועלי חרשוף,
המתכון בשרי כשר.
מרכיבים
- חבילת גבעולי חרשוף
- כורכום
- לימון
- מלח
- 350 גרם בשר בקר או כבש (או ערבוב של השניים), טחון
- 1 בצל קצוץ דק, מטוגן
- פירורי לחם
- ביצה
- מלח
- פלפל שחור טחון טרי
- פלפל אנגלי טחון
- קורט כמון
- 4 שיני שום
- 1/2 לימון, עם הקליפה, פרוס
- כורכום
- כמון
- פלפל שחור טחון טרי
- מלח
אופן ההכנה
1. מנקים את החרשוף: בסכין מסירים את הסיבים החיצוניים וחותכים לפיסות באורך 4-5 ס''מ. מניחים את פיסות החרשוף הנקיות בסיר, מוסיפים כורכום, לימון ומעט מלח. מכסים במים ומבשלים כשעה. מסננים.
2. מכינים את תערובת הקציצות: מערבבים את כל החומרים.
3. פותחים כל פיסת חרשוף מבושלת עם סכין או בידיים, על מנת ליצור מעט נפח. ממלאים כל פיסה כזאת במעט תערובת קציצות ומניחים בסיר שטוח. עושים כך, בשכבות עם כל החרשופים הממולאים. בין השכבות, מפזרים שום, פרוסות לימון, כורכום מעט כמון, מלח ופלפל ושמן זית. מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה, שעה וחצי על אש קטנה עד שהגבעולים מתרככים.