גונדי

גונדי

תיאור המתכון

מתכון פרסי אותנטי למרק עם גונדי- כופתאות גדולות, המכילות בעיקר בשר עוף וקמח חומוס, קלות להכנה ובעיקר טעימות מאוד!

מרכיבים

אופן ההכנה

מבשלים בסיר את גרגרי החומוס, עד שהחומוס רך.
בינתיים מכינים את כופתאות הבשר:
מערבבים בקערה גדולה את הבשר, הבצל, קמח החומוס ותבלינים עד לקבלת מסה אחידה.
מוסיפים מעט מים ושמן ומערבבים עד לקבלת מרקם רך, אך לא דליל.
יוצרים כדורים בגודל פינג פונג.
כאשר החומוס מבושל, מוסיפים את ציר העוף, הירקות, התבלינים ועוד מעט מים לסיר ומביאים לרתיחה.
כאשר המרק רותח, יש להוסיף את הכופתאות ולהמשיך בבשיול על אש קטנה כ- 30-40 דקות, עד שהכופתאות מוכנות.

הערות

נהוג להגיש לצד אורז פרסי לבן.

המתכון באדיבות
מסעדת בר גיורא דיזינגוף 64 64, תל אביב הצג טלפון
לחם בשר הרצליה אירועים חדש