מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני מרקים > מרק שעועית, עגבניות ותרד

מרק שעועית, עגבניות ותרד

מרק שעועית, עגבניות ותרד

תיאור המתכון

אמרתם חורף אמרתם מרק שעועית - כאן בגרסה צמחונית וקלה להכנה.
על ידי טחינת מחצית מהמרק מקבלים מרקם סמיך וטעם עשיר, בלי טיפה אחת של שמנת.
באדיבות שיילי אנגל, חברת סנפרוסט.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מניחים את השעועית הקפואה במסננת, שוטפים תחת מי ברז ומסננים היטב.
2. מחממים סיר על להבה בינונית, מוסיפים שמן, בצל ושום ומאדים תוך כדי בחישה כ-5 דקות, עד התרככות (נזהרים לא לשרוף את השום).
3. מוסיפים עגבניות וסוכר ומאדים תוך כדי בחישה כ-3 דקות נוספות. מוסיפים שעועית ומים ומביאים לרתיחה.
4. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כרבע שעה עד התרככות השעועית.
5. מוציאים כמחצית מהמרק, טוחנים בבלנדר או בעזרת מוט ריסוק חשמלי ומחזירים לסיר.
6. מוסיפים את התרד, המלח והפלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה נוספת.