מרק שעועית, עגבניות ותרד
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: 45 דק'
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אמרתם חורף אמרתם מרק שעועית - כאן בגרסה צמחונית וקלה להכנה.
על ידי טחינת מחצית מהמרק מקבלים מרקם סמיך וטעם עשיר, בלי טיפה אחת של שמנת.
באדיבות שיילי אנגל, חברת סנפרוסט.
מרכיבים
- 1 שקית שעועית לבנה מבושלת מוקפאת 'סנפרוסט' (800 גרם)
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות גס
- 6 עגבניות, חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
- 1 כף סוכר
- 1 ליטר מים (עדיף מינרליים או מסוננים)
- 1/4 שקית עלי תרד 'סנפרוסט', מופשרים וסחוטים (200 גרם, שהם 4 קוביות)
- מלח, פלפל שחור, גרוס
אופן ההכנה
1. מניחים את השעועית הקפואה במסננת, שוטפים תחת מי ברז ומסננים היטב.
2. מחממים סיר על להבה בינונית, מוסיפים שמן, בצל ושום ומאדים תוך כדי בחישה כ-5 דקות, עד התרככות (נזהרים לא לשרוף את השום).
3. מוסיפים עגבניות וסוכר ומאדים תוך כדי בחישה כ-3 דקות נוספות. מוסיפים שעועית ומים ומביאים לרתיחה.
4. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כרבע שעה עד התרככות השעועית.
5. מוציאים כמחצית מהמרק, טוחנים בבלנדר או בעזרת מוט ריסוק חשמלי ומחזירים לסיר.
6. מוסיפים את התרד, המלח והפלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה נוספת.