מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> קציצות עוף מבושלות ברוטב עגבניות

קציצות עוף מבושלות ברוטב עגבניות

קציצות עוף מבושלות ברוטב עגבניות

תיאור המתכון

קציצות מבושלות שילדים וגם מבוגרים אוהבים, קלות להכנה וטעימות מאוד!

מרכיבים

אופן ההכנה

הכנת קציצות:
לערבב את כל החומרים ולשים במקרר להשריה לפחות לשעה וחצי

רוטב עגבניות:
לטגן בסיר בינוני בצל קצוץ דק עד שקיפות
להוסיף 2-3 שיני שום קצוצות דק
אחרי דקה להוסיף קופסאת עגבניות מרוסקות/קלופות קוביות
כפית סוכר
מים- 2/3 מהגודל של קופסאת העגבניות
2 כפות צ'ילי מתוק-חריף
כף גדושה של מרק עוף
מלח ופלפל

לחכות לרתיחה מלאה, להקטין את האש, לכסות ולתת לרוטב להתבשל לפחות שעה.
לפני הכנסת הקציצות יש להרתיח את הרוטב שוב, כדי שהקציצות יאטמו עם כניסתן לרוטב ולא יתפרקו
עם ידיים רטובות לגלגל את הבשר לגודל כדורי פינג פונג ולשים אחת-אחת את כל הקציצות לסיר הרוטב. לנער בעדינות את הסיר על מנת להשוות את גובהן.
לבשל כשעה על אש קטנה, שיהיו בועיות קטנות.

להגיש עם אורז מאודה

הערות

*אם אין מספיק מים ברוטב, יש להוסיף מים רותחים
*אם הבשר לקציצות יוצא מהמקרר נוזלי מדי, יש להוסיף טיפת קמח

תגובות

  1. מתכון מעולה, במיוחד אם... מסי (05/06/2013 22:56:00)
    א. מוסיפים קצת קמח בהתחלה לבלילת קציצות.
    ב. בוחרים להוסיף ''בזיליקום'' כירק לקציצות (וקצת לקדרה)
    ג. מחכים יותר משעה וחצי כשהקציצות במקרר, עדיף אפילו 3 שעות, הן סופגות יותר טוב את הטעמים.
    ד. מוסיפים גם פחית עגבניות מרוסקות, גם רסק אחד וגם 3 עגבניות חתוכות לריבועים גדולים.
    ה. מוסיפים ישר בהתחלה 3 כוסות מים לתערובת ובסוף מוציאים את הקציצות ואז מצמצמים את הרוטב.
    ו. וגם במתכון המקורי הוא עדיין מעולה וילדים מתים עליו.