קציצות עוף מבושלות ברוטב עגבניות
- מתאים ל: 5 מנות מנות
- זמן הכנה: 2.5 שעות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
קציצות מבושלות שילדים וגם מבוגרים אוהבים, קלות להכנה וטעימות מאוד!
מרכיבים
- קציצות:
- חצי ק"ג בשר עוף טחון
- 2-3 פרוסות לחם ישן- להרטיב ולספוג לפני
- ביצה אחת
- בצל בינוני קצוץ דק מאוד
- 5-6 שיני שום מרוסקות/קצוצות דק מאוד
- 2 כפות שמן זית
- מלח פלפל
- ניתן להוסיף פטרוזיליה או עלה ירוק אחר
- למרכיבי הרוטב ראו הוראות הכנה
אופן ההכנה
הכנת קציצות:
לערבב את כל החומרים ולשים במקרר להשריה לפחות לשעה וחצי
רוטב עגבניות:
לטגן בסיר בינוני בצל קצוץ דק עד שקיפות
להוסיף 2-3 שיני שום קצוצות דק
אחרי דקה להוסיף קופסאת עגבניות מרוסקות/קלופות קוביות
כפית סוכר
מים- 2/3 מהגודל של קופסאת העגבניות
2 כפות צ'ילי מתוק-חריף
כף גדושה של מרק עוף
מלח ופלפל
לחכות לרתיחה מלאה, להקטין את האש, לכסות ולתת לרוטב להתבשל לפחות שעה.
לפני הכנסת הקציצות יש להרתיח את הרוטב שוב, כדי שהקציצות יאטמו עם כניסתן לרוטב ולא יתפרקו
עם ידיים רטובות לגלגל את הבשר לגודל כדורי פינג פונג ולשים אחת-אחת את כל הקציצות לסיר הרוטב. לנער בעדינות את הסיר על מנת להשוות את גובהן.
לבשל כשעה על אש קטנה, שיהיו בועיות קטנות.
להגיש עם אורז מאודה
הערות
*אם אין מספיק מים ברוטב, יש להוסיף מים רותחים
*אם הבשר לקציצות יוצא מהמקרר נוזלי מדי, יש להוסיף טיפת קמח
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- כשר
תגובות
-
מתכון מעולה, במיוחד אם...
מסי
(05/06/2013 22:56:00)
א. מוסיפים קצת קמח בהתחלה לבלילת קציצות.
ב. בוחרים להוסיף ''בזיליקום'' כירק לקציצות (וקצת לקדרה)
ג. מחכים יותר משעה וחצי כשהקציצות במקרר, עדיף אפילו 3 שעות, הן סופגות יותר טוב את הטעמים.
ד. מוסיפים גם פחית עגבניות מרוסקות, גם רסק אחד וגם 3 עגבניות חתוכות לריבועים גדולים.
ה. מוסיפים ישר בהתחלה 3 כוסות מים לתערובת ובסוף מוציאים את הקציצות ואז מצמצמים את הרוטב.
ו. וגם במתכון המקורי הוא עדיין מעולה וילדים מתים עליו.