טאג'ין טלה עם שזיפים וג'ינג'ר
- מתאים ל: 5 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון השף רמי סוויסה- דן גורמה, המרכז הישראלי ללימודים קולינאריים, מרשת מלונות דן.
צילום: טל אסרף.
מרכיבים
- 1 ק"ג כתף טלה חתוך לקוביות
- 3 בצלים פרוסים לחצאי פרוסות דקות
- כף ג'ינג'ר קצוצה דק
- 2 כפות סוכר חום
- 1 כוס יין אדום
- 200 גרם שזיפים שחורים מיובשים מגולענים
- חצי ענף רוזמרין קצוץ
- 200 גרם שקדים קלויים
- מלח, פלפל שחור
- 250 סמ"ק ציר בקר
- רבע כוס שמן
אופן ההכנה
מחממים שמן בסיר על אש בינונית עד גבוהה ומשחימים בשמן את קוביות הבשר ומעבירים לצלחת.
מטגנים בסיר את הבצל עד להזהבה.
מוסיפים רוזמרין וסוכר חום ומקרמלים מעט.
מוסיפים יין אדום להורדת המשקעים מהסיר ומחזירים את קוביות הבשר לסיר.
מוסיפים לתבשיל את השזיפים ומכסים בציר בקר עד כמחצית מגובה הבשר ומביאים לרתיחה.
מעבירים את התבשיל לכלי הטאג'ין.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות צלזיוס למשך כשעתיים.
אופן הגשה:
להגיש את התבשיל בקדרת הטאג'ין ולפזר מעל שקדים קלויים.
המתכון באדיבות
|
מסעדת דן גורמה
אלחנן 17, מרכז הכרמל חיפה, חיפה
הצג טלפון
04-8302000
|