מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני דגים ופירות ים > נתחי פילה לברק כבושים בשמן זית, שום קונפי, לימון ומלח ים

נתחי פילה לברק כבושים בשמן זית, שום קונפי, לימון ומלח ים

נתחי פילה לברק כבושים בשמן זית, שום קונפי, לימון ומלח ים

תיאור המתכון

באדיבות השף צ'רלי פדידה מ- Olive Leaf, שרתון תל אביב

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן הכנת קונפי שום:
קולפים שיני שום טריות ומכניסים לסיר קטן.
בוזקים שמן זית עד שמכסים את השום בשמן ומדליקים להבה נמוכה. טמפרטורת השמן צריכה להיות 70 מעלות, לא יותר, אחרת השום יצא מטוגן ולא מבושל.
לאחר שהשום מבושל מצננים לטמפרטורת חדר ומגישים יחד עם תבשילים למיניהם. בשמן שנותר אפשר לתבל מאכלים למיניהם.

אופן הכנת המנה:
מתבלים נתחים דקים של פילה לברק במלח ופלפל, מניחים על גבי צלחת ומשאירים מקום במרכז הצלחת לסלט.
מערבבים את הבצל עם עלי בייבי וזיתי קלמטה. מוסיפים תיבול עם 1 כף מיץ לימון ו-2 כפות שמן שום, ומניחים במרכז הצלחת.
מסדרים את השום המבושל מסביב הדג ומגישים בכיף.

אופן הכנת תחמיץ לדג:
מערבבים 4 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ לימון, מלח, פלפל וגרדת לימון ובוזקים סביב על גבי הדג.

המתכון באדיבות
מסעדת אוליב ליף הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב הצג טלפון