נתחי אנטריקוט צלויים, בצל מטוגן, כמון ופטרוזיליה על פיתה אפויה בשמן זית
- מתאים ל: 2 מנות
- זמן הכנה: רבע שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות השף צ'רלי פדידה מ- Olive Leaf שרתון תל אביב
מרכיבים
- 2 נתחים של אנטריקוט 250 ג' כל אחד
- 1 בצל חתוך לפרוסות דקות
- 1 שן שום קצוצה
- 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
- 2 בצל ירוק שלם
- 1 כפית כמון טחון טרי
- פלפל שחור טחון טרי
- 10 כפות שמן זית להקפצה
- 4 כפות שמן זית למריחת האנטריקוט
- מלח
- 2 פיתות מכל סוג שהוא (עיראקי, מרוקאי, גרוזיני)
אופן ההכנה
* מתבלים את נתחי האנטרקוט במלח ופלפל ו4 כפות שמן זית וצולים בגריל או מחבת פסים במשך כ-3 דקות מכל צד. מוציאים ומניחים בצד.
* מחממים מחבת עם 10 כפות שמן זית ומוסיפים בצל מטגנים כ 2 דקות עד אשר הבצל מזהיב, מוסיפים שום ומטגנים במשך דקה נוספת.
* חותכים את האנטרקוט לרצועות ומוסיפים אל המחבת ומייד את התבלינים: כמון, מלח, פלפל ופטרוזיליה קצוצה. מקפיצים את כל התערובת במשך כחצי דקה (כדי שהבשר לא יתבשל יתר על המידה).
* את נתחי האנטרקוט מניחים על גבי הפיתה ומגישים.
* מקשטים בבצל ירוק שצלינו על גריל או במחבת.
* מומלץ לאכול במידת עשייה מדיום.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|