ברוסקטה עגבניות זיתים
- מתאים ל: 2 מנות
- זמן הכנה: רבע שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מסעדת אריאלה מציגה: ברוסקטה איטלקית טרייה וחמימה, שתרגיש לכם ממש כמו בטוסקנה. התמכרו לרעננות ולקראנצ'יות!
מרכיבים
- 4 פרוסות לחם או פוקצ'ה/ג'בטה חתוכה לאורכה
- 4 עגבניות בשלות
- בזיליקום טרי
- שן שום
- 2 כפות גבינה מלוחה מגוררת (אנו ממליצים על פטה "טל", ברינזה "שומרון" או צפתית "קדוש")
- זיתים שחורים קלמאטה
- שמן זית
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
1. קולים את הלחם בטוסטר לחיצה או רגיל עד שהוא הופך כמעט לטוסט, אך לא משחים ממש. בינתיים מחממים טוסטר אובן או תנור ל- 200 מעלות במצב גריל.
2. מרסקים את העגבניות ומסננים את הרסק במסננת דקה. מערבבים בכף עץ ומנקזים את הנוזלים היטב. אמורה להשאר בערך רבע הכמות. קוצצים את הבזיליקום, כותשים את השום ומערבבים עם הרסק. מגלענים את הזיתים.
3. מטפטפים על הלחם הקלוי שמן זית לפי הטעם ומורחים את רסק העגבניות המתובל. מפזרים זיתים מגולענים וגבינה מרוסקת.
4. קולים את הברוסקטות מתחת לגריל כ 3-5 דקות, עד שהגבינה נמסה ומשחימה לפי הטעם.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אריאלה
המלך דוד 28, ירושלים
הצג טלפון
02-6235343
|