כבדי עוף בתאנים - באדיבות השף שי עשהאל
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לכבדי עוף בתאנים - באדיבות השף שי עשהאל ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- חצי קילו כבד עוף (צלוי)
- 150 גרם חזה אווז מעושן
- חצי כוס יין מתוק
- סלסלת תאנים טריות או 120 גרם דבלות - חצויות
- 2 בצלים
- כף חומץ בלסמי
- כף סוכר חום
- 40 גרם מרגרינה או חמאה
אופן ההכנה
מטגנים קלות את חזה האווז ומוציאים מהמחבת, כששומן נשאר בו
לאלה שלא משתמשים בכבד צלוי- צולים את כבד העוף
מוסיפים את הבצל למחבת ומטגנים עד השחמה.
מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד יצירת קרמל.
מוסיפים את החומץ והיין ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את התאנים החצויות, הכבדים וחזה האווז הצלוי, מוסיפים חמאה, מטלטלים את המחבת עד המסה מלאה של החמאה ומגישים מיד על לחם קלוי.
ניתן לעטר בשקדים.
קישורים:לאתר מבשלים חוויה