מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> קציצות טלה על ירקות כתומים קונפי

קציצות טלה על ירקות כתומים קונפי

קציצות טלה על ירקות כתומים קונפי

תיאור המתכון

אוהבים בשר? חולים על ירקות? אם כך, אתם במקום הנכון! מתכון אקזוטי מאת השף רון ביאלה ממסעדת ביאלה, שאמנם דורש מעט השקעה- אבל שווה אותה!

מרכיבים

אופן ההכנה

מתחילים עם הבשר:
בקערה גדולה, מערבבים את הבשר עם כל החומרים ומניחים לשעה במקרר. מניחים קערה קטנה עם מים וכפית שמן לידיים ויוצרים כדורים בגודל אחיד של 80 גר' לקציצה.
עוברים לירקות קונפי:
מניחים את כל הירקות בתבנית עמוקה, מתבלים במלח ופלפל. מניחים את עשבי התיבול ויוצקים את השמן. מכסים את הירקות בניירות אפייה כיסוי מוחלט ואז בנייר כסף. אופים שעה וחצי ב- 140 מעלות.
עוברים להכנת הרוטב:
מטגנים במעט שמן את כל החומרים, למעט העגבניות, הכוסברה והמים, כ- 3 דקות. מוסיפים עגבניות ומים ומרתיחים. מנמיכים אש, מוסיפים את הקציצות בזהירות. מוסיפים חצי מכמות הכוסברה, מניחים נייר אפייה ועליו מכסה ומבשלים שעה. מורידים את המכסים, מעלים את האש ל 10 דק' ומסמיכים את הרוטב לדרגת סירופ.
הגשה:
מניחים בכל צלחת ירקות ועליהם כף גדושה עם 3 קציצות לכל מנה. מקשטים עם הבצל הירוק והכוסברה הקצוצה שנותרה.

הערות

טיפ קטן- שימו לב לשימוש בנייר אפייה כמכסה, גם בבישול הקציצות וגם באפייה. הוא שומר על אדים ולחות בתור הסיר והתבנית וכך אנו מבשלים עם מעט נוזלים אך עדיין הבשר והירקות נשמרים רכים ולא מתייבשים.

המתכון באדיבות
מסעדת ביאלה הארבעה 14, תל אביב הצג טלפון