מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכונים מיוחדים> דונטס בריוש ברוטב בטרסקוץ'

דונטס בריוש ברוטב בטרסקוץ'

דונטס בריוש ברוטב בטרסקוץ'

תיאור המתכון

מי אמר שסופגניה לא יכולה להיות גורמה? השף קונדיטורית תמר גבע-ליון ממכללת השף מציגה את המתכון האישי לגורמה של סופגנייה, שמקבלת קודם כל שם במה חדש, ומגיעה אלינו בסגנון דונטס בריוש עם רוטב בטרסקוץ' מפתה

מרכיבים

אופן ההכנה

הכנת הבצק:
מניחים בקערת המיקסר קמח, שמרים תבלינים יבשים, גרידת לימון וסוכר ומערבבים עד לפיזור שווה.
יוצרים גומה ומוסיפים ביצים וניל וחלב.
מחברים וו לישה ומוסיפים 7 דקות לישה לבצק.
מרככים 180 גרם חמאה קרה בין 2 דפי אפייה בעזרת מערוך. מוסיפים את החמאה המרוככת תוך כדי לישה בשלבים עד להטמעה בבצק.
לקראת סיום הלישה מוסיפים את שאר קוביות החמאה הקרה כך שהן יישארו בשלמותן, ובודקים שהבצק אכן רך, אלסטי וקצת דביק.
מכסים את הקערה במגבת או ניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח עד פי 1.5 מגודלו.
מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בניילון נצמד מקומח קלות ועוטפים - על הבצק לנוח במקרר מינימום 3 שעות או למשך כל הלילה.

הכנת הדונטס:
מקמחים את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק הקר. מקמחים קלות את הבצק.
מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ, וקורצים עיגולים בגודל שווה או חותכים למרובעים וקורצים חור במרכז.
מרפדים מגש בנייר אפייה משומן במעט שמן ומסדרים עליו את הדונטס עם רווחים.
מברישים במעט שמן את הדונטס ומכסים בניילון ניצמד לא מתוח.
מתפיחים במשך 10 דקות בחוץ ורק אז מעבירים למקרר למשך 20 דקות.
מחממים שמן על אש בינונית ל- 170 מעלות, ומטגנים בכל פעם 3-4 יחידות עד לקבלת צבע זהוב ענברי. חשוב מאוד שלא לחמם את השמן יתר על המידה, על מנת למנוע השחמה מוגזמת מבחוץ ובצק נע מבפנים.
מעבירים לנייר סופג בעזרת כף מחוררת, ולאחר מספר דקות מגלגלים בתערובת הסוכר.

הכנת הרוטב:
מניחים בסיר או מחבת את מרכיבי הרוטב למעט הברנדי ומבשלים להמסת הסוכר כ- 5 דקות תוך ערבוב קל עם כף עץ.
מעבירים לצלוחית הגשה וטבילה או מטפטפים על הדונטס.
במידה והרוטב התקשה עד להגשה ניתן להחזיר את הרוטב לחימום עדין במיקרוגל או בסיר על אש קטנה מאוד.

הערות

טיפ מתוק: להצלחת המתכון מומלץ להשאיר כמות קטנה של חמאה כקוביות שלמות, כך שבסיום האפייה או הטיגון יתקבלו כיסים אווריריים בבצק.

המתכון באדיבות
בית ספר לבישול מכללת השף החרש 8, בניין עתיד, ליד תחנה מרכזית, תל אביב הצג טלפון

תגובות

  1. אחלה מתכון ואחלה שפית ירון (16/11/2009 19:42:00)
    גאה בך מורתי !! אני כבר מכין את סיר השמן ורץ לעשות חזרות לפני החג. היה כיף להיות תלמיד שלך וכיף לראות מתכונים שלך אני בטוח שמעולה אין עליך