מרק אטריות צ´אנג מאי
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למרק אטריות צ´אנג מאי ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 600 מ"ל (כ-½2 כוסות) חלב קוקוס Taste of Asia
- 50 גרם מחית קארי אדום Taste of Asia
- 1 כפית שטוחה כורכום טחון
- 500 גרם כרעיים של עוף חתוכות לחתיכות קטנות
- 600 מ"ל (כ-½2 כוסות) ציר מרק עוף
- 4 כפיות רוטב דגים כשר Queen of Tuna
- 1 כף סויה Taste of Asia
- מעט מלח ופלפל שחור
- מיץ מחצי לימון
- 300 גרם אטריות ביצים Taste of Asia
- לעיטור:
- 3 בצלים ירוקים
- 4 פלפלים צ´ילי אדומים טריים
- 2 כפות עלי כוסברה קצוצים
אופן ההכנה
1. מוזגים לסיר גדול חצי מכמות חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב בכף עץ.
2. מוסיפים את הקארי והכורכום ומערבבים היטב.
3. מוסיפים את חתיכות העוף ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 3 דקות עד שכל חלקי העוף יכוסו בתערובת.
4. מוסיפים את שאר חלב הקוקוס, את ציר מרק העוף, את רוטב הדגים והסויה, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים במשך 10 דקות. מסירים מהאש ומערבבים עם מיץ לימון.
5. מבשלים את האטריות במים רותחים ומסננים. מניחים בצלוחית מרק את האטריות, מוסיפים את המרק ומעטרים בבצל ירוק, צ´ילי וכוסברה.