עוף שלם צלוי בלימון אורגנו וזיתים
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעתיים
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מאת השף בן נרושוביץ מ"מכללת השף"
מרכיבים
- 1 עוף שלם
- חוט קשירה
- 2 כפות חרדל
- 300 גרם זיתים מגולענים
- צרור אורגנו
- 3 לימונים
- 2 כפות לימון כבוש
- ראש שום
- 2 בצלים
- חבילה סלרי אמריקאי
- 1/4 כוס שמן זית איכותי
- מלח פלפל
- 3 תפו"א בינוניים
אופן ההכנה
מכינים מרינדה מכל החומרים ומשרים את העוף בתוכה למשך כחצי שעה.
מכינים את העוף לצלייה על ידי הכנסת המרינדה לתוך החלל שבין העור לבשר ולתוך חלל הבטן וקושרים היטב.
מניחים את העוף בתבנית בשכיבה על הגב מעל רשת וצולים בחום של 220 מעלות למשך כ-50 דקות.
מפרקים את העוף לפי בשר חזה ורגל בהתאמה ומגישים.
המתכון באדיבות
|
בית ספר לבישול מכללת השף
החרש 8, בניין עתיד, ליד תחנה מרכזית, תל אביב
הצג טלפון
1-700-500-774
|