סטייק טונה אדומה

סטייק טונה אדומה

תיאור המתכון

לפניכם מתכון שדורש מעט זמן והשקעה, אך בתמורה תקבלו סטייק טונה אדומה עסיסי, על מצע של ריזוטו אורגני מלא, בליווי דלעת וערמונים. שווה, לא?

מרכיבים

אופן ההכנה

מתחילים בהכנת הריזוטו, את הטונה נכין רק ממש לפני ההגשה בסיום הכנת הריזוטו:
מרתיחים את הציר בסיר נפרד ומורידים את האש לרתיחה עדינה.
במחבת עמוקה או קלחת מטגנים את הכרישה במעט שמן זית כ 2/3 דקות. מוסיפים שום ערמונים ודלעת ומטגנים עוד 5 דקות על אש בינונית. כאשר הירקות מעט מתרככים מוסיפים את היין. מצמצמים היין כ 8 דק עד שנשארים ממנו טיפות בודדת. מוסיפים את האורז ומאדים טוב.
מבשלים את הריזוטו ע"י הוספה של הציר, מצקת, מצקת. מאדים כל פעם את הנוזלים ואז מוסיפים שוב מחדש, כך בסביבות חצי שעה עד שהאורז מבושל אך עדיין מעט נוקשה במרכז. מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה והפרמז'ן.

עוברים להכנת הטונה:
ממליחים ומפלפלים כל סטייק טונה היטב משני הצדדים ומניחים בצד.

מלהיטים היטב מחבת ברזל כבדה ומסיפים מעט שמן זית.
צורבים היטב כל סטייק כדקה מכל צד. שומרים את מרכז הסטייק אדום אחרת הטונה יבשה.
מוסיפים למחבת הרותחת כף מים, את הלימונים הכבושים השום ועשבי התיבול.
מבשלים כדקה וחצי.

הגשה:
מניחים על כל צלחת במרכז מנה יפה של ריזוטו, מניחים מעל כל תלולית סטייק במשקל 200 גר' ובעזרת כף יוצקים על כל סטייק מעט מרוטב הלימונים הכבושים. מקשטים בבצל ירוק או עירית קצוצה.

המתכון באדיבות
מסעדת ביאלה הארבעה 14, תל אביב הצג טלפון
במסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנהלחם בשר הרצליה אירועים חדש