קובה לסיום צום יום הכיפור- קורדיסטן
- מתאים ל: כ 28 קובות עם מרק, 4-6 מנות מנות
- זמן הכנה: שעה (לא כולל השריה)
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
תבשיל קובה עם פירות יבשים המתבשל כחמין
מרכיבים
- מרק: 2 כפות שמן, 1 בצל קצוץ,250 גרם פירות יבשים (תמרים, שזיפים, משמש, צימוקים) חתוכים, 2 חבושים או תפוחי עץ חתוכים, 7 כוסות מים, 2 1/2 כוסות מיץ מענבים שחורים (אפשר קנוי), 1 1/2 כפית מלח, כפית כורכום, 100 גרם רסק עגבניות, 1/2 כוס סילן
- קובות: 2 כוסות אורז, 250 גרם חזה עוף, 250 גרם בשר בקר טחון, 1+1/2 כפיות מלח, 1/2 כפית כורכום
אופן ההכנה
לכסות את האורז במים ולהשרות לפחות 40 דקות.
מרק: בסיר גדול לטגן בשמן את הבצל, להוסיף את שאר חומרי המרק ולהרתיח.
קובות: עטיפה: לסנן היטב את האורז ולטחון אותו במעבד מזון.להוסיף את חזה העוף וכפית מלח ולטחון שנית עד למתקבלת עיסה אחידה.
מלית: לערבב את הבשר בטחון עם המלח והכורכום.
למלא קובות - למי שעוד יודע - להכין כדורים בקוטר 3 ס''מ בערך, בעזרת אגודלים ליצור כעין כערית, למלא בבשר בקר, לסגור ולגלגל.
להכניס את הקובות למרק הרותח, להוריד את החום ולבשל מכוסה כ 10 דקות. לחמם תנור ל150 מעלות, להעביר את הסיר מכוסה היטב ולאחר כעוד 10 דקות להוריד את חום התנור ל 90 מעלות. התבשיל יתבשל כל יום הכיפור.
הערות
הסיר חייב להיות מכוסה הרמטית - אני משתמשת בסיר לג'חנון בעל מכסה ה''מתלבש'' על הסיר. זה מונע את התיבשות התבשיל.
כדי להקל על חיתוך החבושים אפשר לבשל אותם במיקרוגל - להניח אותם על מגש המיקרו ולהפעיל ל- 5 דקות חום מירבי. לקרר לפני החיתוך.
את המתכון לימדה אותי יעל שמואלי המנוחה, בשלנית וחמות נהדרת!