מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> קובה לסיום צום יום הכיפור- קורדיסטן

קובה לסיום צום יום הכיפור- קורדיסטן

קובה לסיום צום יום הכיפור- קורדיסטן

תיאור המתכון

תבשיל קובה עם פירות יבשים המתבשל כחמין

מרכיבים

אופן ההכנה

לכסות את האורז במים ולהשרות לפחות 40 דקות.

מרק: בסיר גדול לטגן בשמן את הבצל, להוסיף את שאר חומרי המרק ולהרתיח.

קובות: עטיפה: לסנן היטב את האורז ולטחון אותו במעבד מזון.להוסיף את חזה העוף וכפית מלח ולטחון שנית עד למתקבלת עיסה אחידה.
מלית: לערבב את הבשר בטחון עם המלח והכורכום.

למלא קובות - למי שעוד יודע - להכין כדורים בקוטר 3 ס''מ בערך, בעזרת אגודלים ליצור כעין כערית, למלא בבשר בקר, לסגור ולגלגל.

להכניס את הקובות למרק הרותח, להוריד את החום ולבשל מכוסה כ 10 דקות. לחמם תנור ל150 מעלות, להעביר את הסיר מכוסה היטב ולאחר כעוד 10 דקות להוריד את חום התנור ל 90 מעלות. התבשיל יתבשל כל יום הכיפור.

הערות

הסיר חייב להיות מכוסה הרמטית - אני משתמשת בסיר לג'חנון בעל מכסה ה''מתלבש'' על הסיר. זה מונע את התיבשות התבשיל.
כדי להקל על חיתוך החבושים אפשר לבשל אותם במיקרוגל - להניח אותם על מגש המיקרו ולהפעיל ל- 5 דקות חום מירבי. לקרר לפני החיתוך.

את המתכון לימדה אותי יעל שמואלי המנוחה, בשלנית וחמות נהדרת!