מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

דג נווארה

דג נווארה

תיאור המתכון

דג "נווארה" על תלתלי תפו"א ברוטב ירקות שורש וטרגון
של השף רוברטו טורס מחצר המלכה, בצומת כנות

מרכיבים

אופן ההכנה

מפלטים את הדג מהראש משני הצדדים מבלי להוציא את הזנב.
ממליחים, מפלפלים, מורחים תרמילה ומגלגלים את הפלטים כלפי פנים בצורה עגולה וקושרים בעזרת קיסם.
מחממים מחבת, מוסיפים את השמן. כשהשמן חם, להזהיב את הבצל ולהוסיף את המרכיבים לפי הסדר: סלרי, גזר, שורש פטרוזיליה, שום, צ'ילי ועגבניות. לטגן על אש נמוכה במשך כ- 20 דקות. להוסיף את היין, לתבל, לטעום להשלים טעם. להכניס את הדג, לחסות ולהמשיך לבשל כ-15 דקות.
יש להכין תלתלי תפו''א ולעשות להם בלונשיר בדקה ה- 90.
יש להגיש בצלחת עמוקה - תפו''א חם, מעל למזוג את הרוטב ומעל להגיש את הדג (לא לשכוח להוציא את הקיסמים).
בהגשה יש לקשט בטרגון טרי ועלי סלק מיקרו.

המתכון באדיבות
מסעדת ח'ואג'ה עומר שריף באקה אל גרביה , אור עקיבא הצג טלפון