לוקוס אפוי
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
לפניכם מתכון נפלא: לוקוס אפוי עם עגבניות שרי, שום, קורנית, שמן זית וקרם חומוס בצד, של השף צ'רלי פדידה ממסעדת אוליב ליף במלון שרתון תל אביב.
מרכיבים
- חומרים לדג:
- 800 גר' פילה לוקוס נקי מאדרות
- 16 עגבניות שרי קלופות וחתוכות לפילה עגבנייה
- 1/2 כפית קורנית קצוצה
- 2 שיני שום קצוצות
- 8 כפות שמן זית
- חומרים לסלסת זיתים:
- 8 זיתים סורים מגולענים וקצוצים
- 1/4 צרור כוסברה קצוצה
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס
- חומרים לקרם חומוס:
- 1/4 כוס חומוס שהושרה לילה שלם ומבושל עד לריכוך מלא
- 1/3 כוס טחינה גולמית
- שן שום קצוצה
- מיץ לימון מלימון 1
- מלח, פלפל, כמון, 4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
הכנת הדג: חותכים פילה לוקוס למנות של 200 גר' כל אחת, מתבלים במלח ופלפל. מתבלים את פילה עגבניות השרי עם מלח, פלפל, קורנית ושמן זית ומסדרים על גבי הדג בצורה של קשקשים. מניחים על גבי מגש עם נייר פרגמנט ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך 12-15 דקות.
סלסת זיתים: מערבבים את כל המצרכים, מתבלים במלח, פלפל ושמן זית.
קרם החומוס: מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון ומערבלים עד לקבלת מרקם קרם. טועמים ומשלימים במידת הצורך.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|