סלט סרדינים, קולוראבי, רימונים ולבנה
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לסלט סרדינים, קולוראבי, רימונים ולבנה ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- מצרכים לסרדינים כבושים:
- 8 סרדינים בינוניים- גדולים נקיים מראש ועצמות (בקשו ממוכר הדגים שינקה אותם)
- 200 ג' מלח
- 100 ג' סוכר
- שמן זית איכותי
- מצרכים לסלט:
- 16 פילטים של סרדינים כבושים
- 2 קולוראבי גדול חתוך לגפרורים
- גרגירים מרימון שלם
- 2 צנוניות פרוסות דק
- מיץ מלימון גדול
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה
- 1 כף רכז רימונים
- כפית מלח גס
- כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפיות עראק (לא חובה)
- 4 כפות לבנה
- 1 פלפל ירוק חריף פרוס דק
אופן ההכנה
אופן הכנת הסרדינים:
ערבבו את המלח והסוכר ופזרו מחצית הכמות על מגש. סדרו את הסרדינים על המלח כך שכל פילה נוגע במלח ושפכו את יתרת המלח והסוכר מעל. השהו לשעתיים עד שלוש שעות במקום קריר. נגבו את המלח מהסרדינים וכסו בשמן זית. השאירו במקרר ללילה לפחות.
אופן הכנת הסלט:
ערבבו בקערה את הקולוראבי, הרימון והצנונית עם שמן זית, לימון, רכז רימונים, מלח, פלפל ועראק.
בתחתית כל צלחת מרחו כף לבנה בתנועה סיבובית (כמו חומוס), הניחו סלט ומעליו 4 פילטים של סרדינים ועטרו במעט פלפל חריף. בתאבון.
המתכון באדיבות
|
מסעדת בנימין - בית יין ומעדנים
נחלת בינימין 30, פינת קלישר, תל אביב
הצג טלפון
03-5168410
|