אינטיאס על ריזוטו, תפוחים וזעפרן
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
בנימין - בית יין ומעדנים מציג: מתכון מיוחד, שהוא גם חגיגי וגם פשוט להכנה. דג אינטיאס נימוח על מצע ריזוטו עשיר. בהצלחה!
מרכיבים
- 800 גר' אינטיאס נקי מעצמות חתוך ל-4 מנות של 200 גר'
- 1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות קטנות
- 1 קולוראבי חתוך לקוביות קטנות
- 1 שן שום קצוצה
- 1 בצל לבן קטן חתוך לקוביות קטנות
- 400 גר' ריזוטו מסוג ארובריו
- 1/2 כוס יין לבן
- 1.5 ליטר ציר ירקות חם
- 80 גר' חמאה
- 100 ג' פרמז'ן מגורר
- 2 תפוחי עץ ''גראנד סמית'' קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 8 חוטי זעפרן מושרים במעט מים
- 50 מל' שמן זית לטיגון
אופן ההכנה
בסיר כבד מטגנים את הבצל והשום במעט שמן זית. מוסיפים שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, קולוראבי ומטגנים חמש דקות נוספות. מוסיפים את הריזוטו ומטגנים תוך כדי בחישה. מוסיפים את ציר הירקות בהדרגה (מצקת גדולה כל חמש דקות) עד לריכוך האורז. מתבלים בפלפל, מלח, מורידים מהאש. מוסיפים חמאה, פרמז'ן, תפוחים וזעפרן ובוחשים נמרצות.
מטגנים את האינטיאס על אש בינונית במחבת טפלון עם מעט חמאה ושמן זית על צד העור. כשהדג חצי מוכן הופכים על תבנית עם נייר אפיה כך שהעור פונה למעלה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-230 מעלות ל-7 דקות.
מניחים מנת דג על מנת ריזוטו ומקשטים במעט עלי פטרוזיליה טריים. בתאבון.
המתכון באדיבות
|
מסעדת בנימין - בית יין ומעדנים
נחלת בינימין 30, פינת קלישר, תל אביב
הצג טלפון
03-5168410
|