מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני דגים ופירות ים > אינטיאס על ריזוטו, תפוחים וזעפרן

אינטיאס על ריזוטו, תפוחים וזעפרן

אינטיאס על ריזוטו, תפוחים וזעפרן

תיאור המתכון

בנימין - בית יין ומעדנים מציג: מתכון מיוחד, שהוא גם חגיגי וגם פשוט להכנה. דג אינטיאס נימוח על מצע ריזוטו עשיר. בהצלחה!

מרכיבים

אופן ההכנה

בסיר כבד מטגנים את הבצל והשום במעט שמן זית. מוסיפים שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, קולוראבי ומטגנים חמש דקות נוספות. מוסיפים את הריזוטו ומטגנים תוך כדי בחישה. מוסיפים את ציר הירקות בהדרגה (מצקת גדולה כל חמש דקות) עד לריכוך האורז. מתבלים בפלפל, מלח, מורידים מהאש. מוסיפים חמאה, פרמז'ן, תפוחים וזעפרן ובוחשים נמרצות.
מטגנים את האינטיאס על אש בינונית במחבת טפלון עם מעט חמאה ושמן זית על צד העור. כשהדג חצי מוכן הופכים על תבנית עם נייר אפיה כך שהעור פונה למעלה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-230 מעלות ל-7 דקות.
מניחים מנת דג על מנת ריזוטו ומקשטים במעט עלי פטרוזיליה טריים. בתאבון.

המתכון באדיבות
מסעדת בנימין - בית יין ומעדנים נחלת בינימין 30, פינת קלישר, תל אביב הצג טלפון