סינטה במילוי מיקס אגוזים ועשבי תיבול בליווי רוטב רימונים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
באדיבות שף, דודו גרינברג מכללת השף
מרכיבים
- למלית:
- 1200 גר' סינטה
- 1/2 חב' פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 חב' כוסברה קצוצה
- עלים מ 10 ענפי טימין קצוצים
- עלים מענף 1 של רוזמרין קצוצים
- 8 שיני שום קצוצות
- 1 פלפל צ'ילי קצוץ
- 100 גר' אגוזי מלך
- 100 גר' קשיו לא קלויים
- 100 גר' פיסטוקים קלופים לא קלויים
- 50 גר' צנובר
- 1/2 כוס שמן זית
- מלח, פלפל לפי הטעם
- בנוסף 3 שיני שום קצוצות, עלים מ- 4 ענפי טימין, 1/4 כוס שמן זית, מלח, פלפל
- לרוטב:
- 1 כוס יין מרסלה ( יין אדום מתוק)
- 1/2 כוס רכז רימונים איכותי
אופן ההכנה
1. לוקחים את נתח הסינטה ובעזרת סכין טובה פותחים את הנתח למשטח שלם וגדול.
2. לוקחים את כל החומרים מלבד החומרים הרשומים בנוסף ומערבבים אותם טוב בקערה. לאחר מכן בעזרת כף מפזרים ומשטחים טוב את התערובת על משטח הסינטה כך שזה מכסה את כל המשטח.
3. מגלגלים את המשטח לרולדה ודואגים לקשור לפחות בשלושה מקומות על מנת שהרולדה לא תיפתח.
4. לאחר מכן לוקחים את כל החומרים הרשומים בנוסף מערבבים אותם יחד ומעסים את הסינטה עם התערובת . במחבת חמה סוגרים את הנתח מכל הכיוונים מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך 35 עד 55 דקות תלוי בדרגת הצלייה הרצויה כאשר 35 דקות זוהי דרגת מדיום רייר ו55 דקות זוהי דרגת צלייה וול דאן. לאחר שהוצאנו מהתנור נותנים לנתח לנוח 5-10 דקות מורידים את החוטים ופורסים לעובי של 1/2 ס"מ.
5. להכנת הרוטב מכניסים לסיר את החומרים ומצמצמים ל 1/2 כמות.
6. להגשה מנחים פרוסה מהנתח ובוזקים מעל מהרוטב ניתן גם לקשת ברימון טרי וענף טימין.
המתכון באדיבות
|
בית ספר לבישול מכללת השף
המוסכים 29, בנין מכללת עתיד(מול קניון לב המפרץ), חיפה
הצג טלפון
1-700-500-764
|