Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני קינוחים> מוס שוקולד לבן וזעפרן

מוס שוקולד לבן וזעפרן

מוס שוקולד לבן וזעפרן

תיאור המתכון

גלית והנס ברטלה קונדיטורים

מרכיבים

אופן ההכנה

הסבלה:
מערבבים את החמאה עם הווניל והמלח, מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את החלמונים. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים רק עד קבלת כדור בצק.
עוטפים ביריעת ניילון ומקררים שעה במקרר.
מרדדים רק את הבצק בעובי 5 מ"מ ומרפדים בו שתי תבניות בקוטר 24 ס"מ. מחוררים בעזרת מזלג ומצננים 15 דקות במקרר. אופים 12 דקות ב- 180 מעלות. מצננים
מוס אגסים:
מרתיחים את האגסים עם הווניל, טורפים את החלמונים עם הסוכר, מוסיפים מעט מתערובת האגסים החמה, מערבבים ומחזירים לסיר, מבשלים כדקה. מוסיפים את הג'לטין המומס
ומצננים 40 דקות. מוסיפים את החמאה ומערבבים
בעדינות. יוצקים לשתי טבעות בקוטר 18 ס"מ ומקפיאים.
אגסים מקורמלים:
מכינים קרמל זהוב מהסוכר ומוסיפים את החמאה. מוסיפים את קוביות האגס כשהן מתובלות בהל, מבשלים דקה על אש בינונית, יוצקים על מגש ומצננים.
מוס שוקלד זעפרן:
מרתיחים את החלב עם הזעפרן וקליפת הלימון,
טורפים את החלמונים עם הסוכר ויוצקים מעל החלב. מחזירים לסיר ומחממים ל-82 מעלות.
מוסיפים את הג'לטין המומס, מסננים, מוסיפים את השוקולד, מערבבים ומצננים. מקפלים עם השמנת שהוקצפה עם אבקת הזעפרן.
העוגה:
על כל ברטון אפוי יוצקים רבע מכמות הזעפרן ומכסים בדיסק של מוס אגסים, מפזרים הל מעל חלק מקוביות האגס, מכסים ברבע נוסף ממוס הזעפרן, מקפיאים לפחות 6 שעות.

הערות

הרכבת המנה:
בעזרת מטלית חמה או ברנר משחררים את המוס מהטבעת,
מצפים בגנאש ומקפיאים כ- 15 דקות.

המתכון באדיבות
קונדיטוריית גאיה ברטלה הרכב 5, אזור תעשייה סגולה קומה 3 (ללא מעלית), פתח תקווה הצג טלפון