פילה מוסר ברוטב יין לבן ורוזמרין
- מתאים ל: 2 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתחשקת לכם מנה חגיגית, ממש כמו במסעדות המשובחות ביותר, אבל אין לכם חשק לעמוד שעות במטבח? לפניכם מתכון פשוט להכנה והמנה שמתקבלת... מדהימה!
מרכיבים
- חומרים לשתי מנות:
- בצל שאלוט קצוץ
- שן שום כתושה
- רבע כפית ג'ינג'ר
- רבע כוס ציר דגים
- רבע כוס יין לבן
- כף מיץ לימון
- ענף רוזמרין
- מלח ים ופלפל לבן
- כף גדושה חמאה
אופן ההכנה
במעט שמן זית מטגנים את השאלוט עד שהופך שקוף. מוסיפים את השום והג'ינג'ר והרוזמרין וממשיכים לטגן כדקה. מוסיפים יין לבן ציר דגים ומיץ לימון ומצמצמים.
מסננים ואת הנוזל שהתקבל, מחזירים למחבת ומביאים לרתיחה, מוסיפים את החמאה ומצמצמים לרוטב אחיד.
מחממים מחבת טפלון היטב מוסיפים חצי כף שמן זית ו''סוגרים'' את פילה המוסר כשהעור כלפי מטה.
מעבירים את הדג לתבנית קטנה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך שמונה דקות.
מרכיבים את המנה: מניחים את הדג במרכז צלחת כשפילה אחד מונח על השני באלכסון ומוזגים את הרוטב המצומצם. מקשטים בענף רוזמרין ובפרוסת לימון צרובה במחבת.
המתכון באדיבות
|
מסעדת שה רומי
הרצל 10, תל אביב
הצג טלפון
03-5175474
|