ספריבס עגל עם תפוח אדמה ננסי
- מתאים ל: 7 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
היכונו לקרב הגדול! בזירה: ספריבס עגל ותפוחי אדמה, מול ארוחה צמחונית. לא ברור מי מנצח?! לפניכם מתכון נפלא מבית היוצר של סקאלה. ספריבס - לא לקשוחים בלבד.
מרכיבים
- ספריבס עגל 1.5-2 ק''ג (אפשר לבקש מהקצב נתח ספריבס שנקרא גם נתח מספר 2 , לבקש את הבשר עם העצם ועם שכבת שומן שמכסה את הבשר בעובי של 1 ס''מ לפחות)
- למרינדה:
- 100 גרם סויה
- 200 גרם דבש
- 20 גרם זרעי כוסברה כתושים
- 3 שיני שום קלופים וכתושים
- 100 גרם שמן זית
- 1 שורש ג'ינג'ר מגורד
- קליפת תפוז מגורדת מתפוז אחד
- פלפל צ'ילי לפי טעם קצוץ
- פלפל שחור גרוס
- לתפוחי האדמה:
- 1 ק''ג תפוחי אדמה ננסיים, שלמים (אפשר קלופים ואפשר גם לא)
- 2 ענפי רוזמרין (להפריד לעלים ולקצוץ דק)
- 4 שיני שום קלופים וכתושים
- שמן זית, מלח, פלפל - לפי טעם
אופן ההכנה
מחממים מחבת רחבה, מוסיפים שמן ומניחים את הספריבס בתוך המחבת, משחימים היטב מכל הצדדים ומניחים בצד.
מניחים את הנתח על חתיכת רדיד אלומיניום די רחב היכול לכסות את כולו. עם רדיד אלומיניום נוסף מרפדים את התבנית המתאימה לתנור.
מניחים בקערה את כל המצרכים של המרינדה, מערבבים היטב ומורחים את נתח הספריבס היטב מכל צדדיו ומניחים על רדיד האלומיניום.
שופכים מעט מהמרינדה שנשארה בקערה מעל הנתח ומקפלים את רדיד האלומיניום בכך שהוא מכסה ואוטם לגמרי את הנתח.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 130 מעלות ל- 8-9 שעות.
את תפוחי האדמה מניחים בסיר גבוה ורחב, מכסים במים קרים ומומלחים ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מסננים את תפוחי האדמה ומעבירים לקערה את תפוחי האדמה המסוננים, מתבלים היטב עם שאר המצרכים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אלומיניום ונייר אפייה. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור לחצי שעה על 200 מעלות, לאחר חצי שעה מורידים את נייר האלומיניום המכסה את התבנית ומשאירים בתנור עד לקבלת גוון חום פריך ויפה.
מגישים לצד הספריבס.
המתכון באדיבות
|
מסעדת סקאלה
המלך דוד 7, מלון מצודת דוד, ירושלים
הצג טלפון
053-8095546
|