המבורגר כבש ובקר עם פלפל צ'ילי, שום קונפי ופטרוזיליה
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מסעדת המיטבול בראשון לציון מצדיעה לארצות הברית עם הפקת מתכונים שכולה
א מ ר י ק ה
מרכיבים
- 360 גרם אנטריקוט טרי (עדיף לא מיושן)
- 450 גרם פלדה כבש (בשר מאיזור בטן הכבש)
- 10 שיני שום קונפי
- שן שום טרייה
- 2 פלפל צ'ילי קטנים
- כף פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/3 כוס שמן זית
- 2 פרוסות לימון טרי עם הקליפה
אופן ההכנה
בקלחת קטנה מאדים בשמן זית עד להתרככות את שיני השום על חום נמוך (אפשרי לעשות גם על הגריל). במקביל קולים את הפלפלים, מקלפים וקוצצים קטן, מוסיפים את הלימון קצוץ קטן ואת שן השום קצוצה. מערבבים עם מעט שמן זית מלח ופלפל.
את בשר האנטריקוט והכבש טוחנים במטחנה עם חורים גדולים ואז לשים יחד את כל המרכיבים: שיני שום קונפי, תערובת הצ'ילי, לימון ואת הפטרוזיליה.
מחלקים למנות, יוצרים צורת המבורגר. מקררים מספר שעות להתייצבות ואז צולים על הגריל 4-3 דקות מכל צד.