חזה עוף צלוי בגריל ברוטב אבטיח ורימונים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
השף דודו גרינברג מ"מכללת השף" מרחיב את האפשרויות עם פרי הקיץ הרשמי, אבטיח, ומציע ליהנות ממנו נוסף על השילוב העסיסי והמפתה עם גבינה בולגרית גם בצורת שלל מתכונים יצירתיים המבטיחים ארוחת גורמה אנינה במיוחד, ממנה ראשונה ועד קינוח ותוספות
מרכיבים
- 4 נתחים נקיים של חזה עוף.
- 2 שיני שום קצוצות.
- 1/4 חב' כוסברה קצוצה.
- 1/4 כוס שמן זית.
- עלים מ-2 גבעולי טימין.
- מלח ופלפל גרוס.
- לרוטב:
- 2 כוסות אבטיח
- 1/4 כוס רכז רימונים
- 1/2 פלפל צ'ילי טרי קצוץ
- 1 שן שום
- עלים מ 2 גבעולי טימין
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
מכינים את העוף: מערבבים את כל החומרים ומצפים את נתחי העוף בתערובת. צולים במחבת או בגריל כ-5 דקות מכל צד.
מכינים את הרוטב: טוחנים יחד את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת נוזל חלק. מצמצמים את הנוזל במחבת עד לקבלת נוזל סמיך.
להגשה: פורסים את חזה העוף, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים.
המתכון באדיבות
|
בית ספר לבישול מכללת השף
הפסגה 8, בית הארחה בית וגן , ירושלים
הצג טלפון
02-6427593
|