קיש גבינות ועגבניות שרי מתוקות ובוואריה מתובלת על מצע קדאיף וריבת עגבניות שרי.
- מתאים ל: 7 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי כולל אפיה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
לרגל עונת הקיץ שבפתח מציע השף קונדיטור דקל אשכנזי מרצה בכיר ב'מכללת השף' שני מתכונים מפתים במיוחד בשילוב עגבניות שרי, לארוחה מושלמת וחיננית לעין!
מרכיבים
- 1 קוביית פטה כבשים או עזים מפוררת גס.
- 1/4 כוס חלב או שמנת מתוקה.
- 125 ג' שמנת חמוצה של פעם.
- 50 ג' גבינה צהובה מפוררת.
- 15 - 20 י'ח עגבניות שרי חצויות.
- 1/2 צרור עליי בזיליקום קצוצים.
- מעט גרגירי קצח או שומשום לפיזור.
אופן ההכנה
ההכנה של הבצק:
1. מעבדים חמאה עם חלמונים ומוסיפים קמח ומלח. במידת הצורך קושרים במעט חלב עד לקבלת בצק אחיד.
2. מניחים במקרר למשך כ - 1/2 שעה ומרדדים על משטח מקומח לעלה דק בעובי 1/2 ס'מ.
3. מרפדים את הרינגים או תבניות האפייה האישיות ונותנים דגש להידוק דפנות הרינג
ההכנה:
1. מקפיצים את העגבניות עם הבזיליקום בשמן זית חם ומצננים.
2. מערבבים את שאר חומרי המלית היטב.
3. עורכים עגבניות מוקפצות על תחתית הרינג המרופד בבצק ויוצקים מהמילוי עד כיסויי הרינג.
4. אופים בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות למשך כ - 30 דקות.
5. מוציאים מהתנור ומפזרים קצח או שומשום ועלי בזיל קצוצים או שלמים.
6. מחזירים לאפייה קצרה של 5 - 8 דקות ומצננים מעט.
7. מומלץ להגשה עם סלט ירוק רענן או כתוספת לארוחת החג החלבי שקרב ובא.