טארט טאטן עגבניות אפוי
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
השף צ'רלי פדידה ממסעדת אוליב ליף חושף מתכון ייחודי,
טארט טאטן לא קונבציונלי, במילוי חצילים, גבינת טופו ורוטב פסטו. מעדן חלומי וממכר...
מרכיבים
- 2 עגבניות אדומות בשלות
- 1 חציל שרוף על אש גלויה, קלוף וקצוץ
- 1/2 שן שום קצוצה
- 4 דסקיות של בצק עלים
אופן ההכנה
1. חורצים את העגבניות ומכניסים למים רותחים למשך 5 שניות, מעבירים למים קרים ואז קולפים את העגבניה. חותכים את העגבניה לארבע ומוציאים את החלק הפנימי מניחים בצד.
2. קולים חציל בינוני על אש גלויה, קולפים וקוצצים, מוסיפים שום, מלח, פלפל ומעט שמן זית, מניחים בצד.
3. קורצים עיגול בצק עלים ומניחים בצד.
אופן הרכבת הטארט:
לוקחים תבנית אלומיניום בקוטר 6 ס''מ / גובה 5 ס''מ ומסדרים את פילה העגבניה שהכנו מראש (בצורה של ''ספיראלה'' מסביב לתבנית).
ממלאים את החציל הקצוץ בתבנית מעל ''הספירלה'' של העגבנייה, עד לגובה התבנית וסוגרים עם דיסקית בצק עלים. אופים למשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות או עד שהבצק מזהיב.
הופכים אל צלחת הגשה.
אפשר להגיש עם רוטב פסטו.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|