מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני לחמים ו מאפים> טארט טאטן עגבניות אפוי

טארט טאטן עגבניות אפוי

טארט טאטן עגבניות אפוי

תיאור המתכון

השף צ'רלי פדידה ממסעדת אוליב ליף חושף מתכון ייחודי,
טארט טאטן לא קונבציונלי, במילוי חצילים, גבינת טופו ורוטב פסטו. מעדן חלומי וממכר...

מרכיבים

אופן ההכנה

1. חורצים את העגבניות ומכניסים למים רותחים למשך 5 שניות, מעבירים למים קרים ואז קולפים את העגבניה. חותכים את העגבניה לארבע ומוציאים את החלק הפנימי מניחים בצד.
2. קולים חציל בינוני על אש גלויה, קולפים וקוצצים, מוסיפים שום, מלח, פלפל ומעט שמן זית, מניחים בצד.
3. קורצים עיגול בצק עלים ומניחים בצד.

אופן הרכבת הטארט:
לוקחים תבנית אלומיניום בקוטר 6 ס''מ / גובה 5 ס''מ ומסדרים את פילה העגבניה שהכנו מראש (בצורה של ''ספיראלה'' מסביב לתבנית).
ממלאים את החציל הקצוץ בתבנית מעל ''הספירלה'' של העגבנייה, עד לגובה התבנית וסוגרים עם דיסקית בצק עלים. אופים למשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות או עד שהבצק מזהיב.
הופכים אל צלחת הגשה.
אפשר להגיש עם רוטב פסטו.

המתכון באדיבות
מסעדת אוליב ליף הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב הצג טלפון