מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגות > עוגת גבינת אפויה קלאסית

עוגת גבינת אפויה קלאסית

עוגת גבינת אפויה קלאסית

תיאור המתכון

לחם ארז מציגה את קולקציית "פינוק בלבן" לחג השבועות
מוצרי חג לשבועות בטנא ביכורים חגיגי

מרכיבים

אופן ההכנה

•במעבד מזון עם להב מערבבים את כל חומרי התחתית .מערבבים בפולסים לקבלת תערובת אחידה ומפוררת.
•מוציאים מקערת מעבד המזון , לשים מעט לקבלת בצק אחיד (יש להימנע מלישת יתר). עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למנוחה במקרר כ 3 שעות לפחות.
•בקערת הקצפה מקציפים חלבונים עם 85 גרם סוכר. (את הסוכר יש להוסיף בהדרגה) להגיע לקצף יציב וחלק (לא קשה מדי).
•בקערת ערבוב מערבבים : גבינה לבנה, תמצית וניל, קורנפלור, סוכר, חלב, ביצים וגרידת לימון, עד קבלת תערובת בעלת מרקם אחיד.
•מוסיפים תוך כדי ערבוב את השמן עד קבלת תערובת בעלת מרקם אחיד.
•מקפלים את החלבונים המוקצפים יחד עם תערובת הגבינה , בתנועות קיפול עדינות כדי להימנע משבירה של הקצף, עד לקבלת בלילה אחידה.
•על משטח עבודה מקומח קלות מניחים את הבצק הקר.בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה בעובי כ1/2 ס"מ . בעזרת תבנית האפייה חורצים עיגול בקוטר התחתית ומניחים בתחתית.מהדקים בעזרת האצבעות את הבצק עד דופן התבנית.
•יוצקים את הבלילה אל תוך התבנית ומכניסים לאפיה בתנור שחומס מראש ל- 200 ל- 220 מעלות ל- 15 דקות, אז מורידים את הטמפרטורה ל- 160 מעלות (חום בנוני) ואופים כ 35-40 דקות עד שהעוגה מתייצבת. לא לפתוח את התנור תוך כדי האפייה (העוגה תיפול).
•בתום האפייה יש להוציא את העוגה ולהניח לקירור על משטח יציב. בזמן הקירור הראשוני יש להעביר סכין בדופן התבנית לניתוק העוגה מתבנית האפייה.
•את העוגה יש לקרר כיממה, ולפזר אבקת סוכר מעל לפני ההגשה.

המתכון באדיבות
מסעדת לחם ארז ברקת 3, הרצליה פיתוח הצג טלפון

תגובות

  1. זאת לא העוגה של ארז yafit (27/05/2009 21:35:00)
    קניתי היום את עוגת הגבינה המפורסמת של ארז ו..
    א כ ז ב ה! מה קורה לכם..
    אני חוזרת לרולדין.