מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכונים מיוחדים> חרינגו (פנקייק מרוקני)

חרינגו (פנקייק מרוקני)

חרינגו (פנקייק מרוקני)

תיאור המתכון

מתוך הספר מימונה כל השנה

מרכיבים

אופן ההכנה

1.שמים בקערה את כל החומרים היבשים מלבד המלח ומערבבים.
2.מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים עד לקבלת בלילה דלילה ואחידה.
3.מוסיפים את המלח ושוב מערבבים היטב.
4.מכסים את הקערה ומתפיחים כ-30 דקות.
5.מרטיבים את הידיים במעט מים. לשים שוב את הבצק ומכסים.
6.משאירים להתפחה שנייה כ-10 דקות.
7.מחממים מחבת יצוקה ומורחים אותה בשמן בעזרת מברשת.
8.ממלאים מהבלילה במצקת ויוצקים למחבת. יש להטות את המחבת בתנועה סיבובית כך שהבלילה תתפשט ותכסה את התחתית בצורה אחידה.
9.מטגנים כדקה, עד שמתקבל עיגול מחורר. מוציאים את העיגול לצלחת מבלי לטגנו מצדו השני, וממשיכים לטגן באותה דרך את כל הבלילה.


מגישים חם, בתוספת חמאה ודבש או סוכר וכוס תה עם הרבה נענע.

הערות

בעבר נהגו להכין את החרינגו על בלטה (מרצפת פשוטה) שאותה הניחו על גבי פחמים או פתילייה. מאוחר יותר עברו להשתמש במחבת המונחת על גבי כירת גז.
כדאי לנסות!