חרינגו (פנקייק מרוקני)
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתוך הספר מימונה כל השנה
מרכיבים
- 1/2 ק"ג קמח
- 1/2 כוס סולת
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח
- 4 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה
1.שמים בקערה את כל החומרים היבשים מלבד המלח ומערבבים.
2.מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים עד לקבלת בלילה דלילה ואחידה.
3.מוסיפים את המלח ושוב מערבבים היטב.
4.מכסים את הקערה ומתפיחים כ-30 דקות.
5.מרטיבים את הידיים במעט מים. לשים שוב את הבצק ומכסים.
6.משאירים להתפחה שנייה כ-10 דקות.
7.מחממים מחבת יצוקה ומורחים אותה בשמן בעזרת מברשת.
8.ממלאים מהבלילה במצקת ויוצקים למחבת. יש להטות את המחבת בתנועה סיבובית כך שהבלילה תתפשט ותכסה את התחתית בצורה אחידה.
9.מטגנים כדקה, עד שמתקבל עיגול מחורר. מוציאים את העיגול לצלחת מבלי לטגנו מצדו השני, וממשיכים לטגן באותה דרך את כל הבלילה.
מגישים חם, בתוספת חמאה ודבש או סוכר וכוס תה עם הרבה נענע.
הערות
בעבר נהגו להכין את החרינגו על בלטה (מרצפת פשוטה) שאותה הניחו על גבי פחמים או פתילייה. מאוחר יותר עברו להשתמש במחבת המונחת על גבי כירת גז.
כדאי לנסות!
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר