חיפוש מסעדה / מציאת שולחן פנוי
חיפוש מתקדם
:
מסעדות, בתי קפה, פאבים וברים
הצטרף לקבוצה בפייסבוק
בתי קפה ברים ואלכוהול כשר אירועים במסעדות מתכונים משלוחים
מסעדות באייפון
מועדון
פורום מסעדות
המומלצים
תכנון אירוע - 2eatפרויקט מטייליםמסעדות אילתחיפה והקריות
הסקר שבועי
הקיץ כבר כאן


מאמרים ראשיים
שף בשקט
ברים, יין ואלכוהול
קפה ובתי קפה
מסעדות בעולם
סדנאות בישול
אוכלים עם ילדים
מסעדות כשרות
סופרים קלוריות
כלים ומאכלים
מתכונים
מנות ראשונות
מנות עיקריות
תוספות
עוגות, קינוחים, מתוקים
משקאות
מתכוני מסעדות
מתכוני דיאטה
Skip Navigation Linksראשי > עוגות, קינוחים, מתוקים > מתכונים מיוחדים> חרינגו (פנקייק מרוקני)

חיפוש מתכון




שלח לנו מתכון

חרינגו (פנקייק מרוקני)

  • רמת מיומנות: בינוני

תיאור המתכון

מתוך הספר מימונה כל השנה

מרכיבים

  • 1/2 ק"ג קמח
  • 1/2 כוס סולת
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 4 כוסות מים פושרים
  • להגשה:
  • חמאה
  • דבש דבורים

חרינגו (פנקייק מרוקני)
אופן ההכנה

1.שמים בקערה את כל החומרים היבשים מלבד המלח ומערבבים.
2.מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים עד לקבלת בלילה דלילה ואחידה.
3.מוסיפים את המלח ושוב מערבבים היטב.
4.מכסים את הקערה ומתפיחים כ-30 דקות.
5.מרטיבים את הידיים במעט מים. לשים שוב את הבצק ומכסים.
6.משאירים להתפחה שנייה כ-10 דקות.
7.מחממים מחבת יצוקה ומורחים אותה בשמן בעזרת מברשת.
8.ממלאים מהבלילה במצקת ויוצקים למחבת. יש להטות את המחבת בתנועה סיבובית כך שהבלילה תתפשט ותכסה את התחתית בצורה אחידה.
9.מטגנים כדקה, עד שמתקבל עיגול מחורר. מוציאים את העיגול לצלחת מבלי לטגנו מצדו השני, וממשיכים לטגן באותה דרך את כל הבלילה.


מגישים חם, בתוספת חמאה ודבש או סוכר וכוס תה עם הרבה נענע.

הערות

בעבר נהגו להכין את החרינגו על בלטה (מרצפת פשוטה) שאותה הניחו על גבי פחמים או פתילייה. מאוחר יותר עברו להשתמש במחבת המונחת על גבי כירת גז.
כדאי לנסות!


מתאים להכנה עם ילדים
מתאים להגשה לילדים
צמחוני
כשר



תגובות

חיפוש מסעדה לפי אזורחיפוש מסעדה לפי סוגחיפושים פופולארייםמידע ברשתאודות 2eat
כל הזכויות שמורות ל - 2eat.co.il | תנאי שימוש | מפת אתר מצא אותנו ב-‪Google+‬‏