מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מופלטה למימונה

מופלטה למימונה

תיאור המתכון

מתוך הספר מימונה כל השנה

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מכניסים לקערה גדולה את כל החומרים ולשים לבצק אחיד, רך, אך לא דביק. מכסים ומניחים לתפוח למשך כרבע שעה.
2. משמנים את הידיים ומחלקים את הבצק לכדורים בגודל של קלמנטינה. מניחים לתפוח למשך רבע שעה נוספת על גבי משטח עבודה משומן (שיש, תבנית וכד').
3. מחממים פלטת מתכת או מחבת.
4. בידיים משומנות פותחים כל כדור בצק מהמרכז החוצה בצורה מעגלית (אפשר גם לרדד בעזרת מערוך ממרכז הבצק לכיוון השוליים).
5. מניחים על גבי פלטת המתכת, על אש גבוהה. בינתיים מרדדים חתיכה נוספת.
7. הופכים את המופלטה שעל גבי הפלטה, ועל צדה האפוי (הפונה כעת כלפי מעלה) מניחים את החתיכה השנייה.
8. מרדדים חתיכה שלישית, הופכים את צמד המופלטות שעל הפלטה, ועל המופלטה שזה עתה הייתה מונחת ישירות על הפלטה מניחים חתיכת בצק נוספת.
9. חוזרים על הפעולה שוב ושוב, כאשר בכל פעם הופכים את כל ערמת המופלטות באופן שהצד הלא-עשוי של המופלטה האחרונה יונח ישירות על הפלטה, ועל המופלטה הלוהטת שבראש הערמה מניחים את חתיכת הבצק החדשה. הבצק נאפה מצדו האחד מחום המופלטה שמתחתיו, ומצדו השני – ישירות מחומה של הפלטה המונחת על האש. באופן זה אפשר להניח כ-20-15 חתיכות זו על גבי זו – כך נשמר חומן עד להגשה.
10. מורידים את ערמת המופלטות המוכנות אל צלחת הגשה וחוזרים על אותן פעולות עם שארית הבצק.

הצעת הגשה:
מגישים את המופלטה חמה ומורחים עליה חמאה ודבש.
מביאים לשולחן גם תה חם ומתוק עם נענע.