מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני קינוחים> מרנג קוקוס למימונה

מרנג קוקוס למימונה

מרנג קוקוס למימונה

תיאור המתכון

מתוך הספר מימונה כל השנה

מרכיבים

אופן ההכנה

1.מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
2.מקציפים את החלבונים עם כף מים במהירות גבוהה למשך כ-5-4 דקות, או עד שמתקבל קצף יציב. אם מעוניינים להוסיף צבע מאכל, יש לעשות זאת בתחילת ההקצפה – כך מתקבל צבע אחיד. כאשר מוסיפים צבע מאכל לאחר ההקצפה, הקצף עלול להישבר.
3.תוך כדי הקצפה מוסיפים את הסוכר בשש עד שמונה פעמים ומקציפים כ-5 דקות נוספות, עד שמתקבל קצף קשה ומבריק.
4.מוסיף את הקוקוס ובוחשים בעדינות, בתנועות עטיפה, בעזרת מרית גומי.
5.מכניסים את התערובת לשקית זילוף ומזלפים בתנועות מעגליות לתוך המנג'טים ליצירת תלוליות שראשן מחודד. את המנג'טים המלאים מסדרים על תבנית אפייה כשהם צמודים זה לזה, תוך הקפדה על שמירת צורתם הנאה.
6.מפזרים סוכריות או נועצים במרכז רבע דובדבן ואופים בתנור במשך 75-60 דקות.

הערות

חום התנור הנחוץ למרנג הוא חום נמוך – 150 מעלות – שכן עליו לעבור בתנור תהליך של ייבוש, ולא של אפייה מהירה. באופן זה נשמר צבעו הטבעי.

**כדי לנצל את החלמונים הנותרים אפשר להכין עוגיות קוקוס – ראו מתכון בעמ' 75