פנקייק במילוי תותים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
חוגגים את שבועות
עם מאפים מתוקים ומפנקים במיוחד!
השף קונדיטור סער גל עוז מ'מכללת השף' מציע שני מתכונים מפנקים במיוחד לרגל שבועות: מיני קונוסים במילוי שמנת ופנקייק במילוי תותים!
מרכיבים
- כף של גרנד מרינייר /ליקר תפוזים משובח.
אופן ההכנה
לערבב את הקמח, השמן והחמאה, בקערת ערבוב עד לקבלת מירקם חלק ללא גושים.
להוסיף את החלב בשלבים, הבצק צריך להיות מיימי, כמרקם של רוטב.
לחמם מחבת טפלון בקוטר של 21 ס'מ לחום גבוה.
לשמן את המחבת בכפית חמאה ולצקת לתוכה מצקת אחת מהבלילה של הפנקייק.
להטות את המחבת בתנועות קלות ימינה ושמאלה, כך שהבלילה תתפזר שווה על כול המחבת. אחרי קבלת צבע חום בהיר, (בערך שלוש דקות), יש להפוך בזהירות את הפנקייק לצידו השני, בעזרת מרית מסיליקון, לשלוש דקות נוספות.
להניח את הפנקייק המוכן על צלחת הפוכה ולתת לפנקייק להתקרר.
למילוי:
יש לשמור ארבעה תותים לקישוט.
בסיר בינוני יש לערבב על חום נמוך את מיץ התפוזים, מים, גרנד מרינייר, סוכר וקמח התירס עד לערבוב מושלם. להוסיף את החמאה. להביא את הרוטב לרתיחה ולכבות את האש.
להשרות את התותים בעדינות ברוטב למשך דקה אחת.
להוציא את התותים בעדינות מהרוטב, להניח אותם במרכז של הפנקייק ולגלגל.
להגשה:
להניח שני פנקייקים על צלחת הגשה, לצקת מעליהם כף רוטב תפוזים. לקשט עם קצפת ותות טרי.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר