Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> תרנגולת פרפר – ירדן הר חרמון לבן

תרנגולת פרפר – ירדן הר חרמון לבן

תרנגולת פרפר – ירדן הר חרמון לבן

תיאור המתכון

במיוחד ליום העצמאות:
מתכוני "על האש"

באדיבות שף ארז קומורובסקי עבור יקבי רמת הגולן

מרכיבים

אופן ההכנה

טוחנים יחד במעבד מזון את הזיתים עם שמן הזית, הפלפלים האדומים החריפים, גרידת הלימון ועלי התימין שהורדתם מהענפים. עושים חתך בחזה התרנגולת כך שהתרנגולת תיפתח לגמרי. משטחים אותה לפרפר ומשרים בממרח הזיתים שהכנתם. משהים במקרר כ3-4 שעות. צולים על גריל פחמים לא חם מידי ולא קרוב מידי לגחלים 10-15 דקות על כל צד. מגישים לצד כוס ירדן הר חרמון לבן צונן היטב.