מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

בויוס

בויוס

תיאור המתכון

מיקי שמו מספר: "גדלתי על חטיפי הגבינה הנפלאים האלה, ולכן כשפתחנו את “שמו הקונדיטוריה” הן נכנסו לתפריט כבר מהיום הראשון. הבויוס הכי טעימות חמימות — ישירות מהתנור. אם מכינים מראש, שומרים במקפיא ומחממים כמה דקות לפני ההגשה."


לרגל חג השבועות הידוע כחג מאכלי מוצרי החלב, בחרנו להעניק לכם טעימה מהמתכונים המובחרים שבספרו החדש של מיקי שמו, "מיקי שמו-המיטב" מתכונים חלביים אניני טעם וייפי מראה,שיעשו לכם את שולחן החג. בין המתכונים: בויוס, טארט ריקוטה וצנוברים, עוגיות מלוחות של מוצרלה וגרעינים.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מערבלים חמאה, גבינות, ביצים ומלח במיקסר עם וו גיטרה לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה, ומערבלים כדקה עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק.
2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
3. מחממים תנור ל-190 מעלות.
4. מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעלה בעובי 1/2 ס”מ. מברישים בביצה ומפזרים מעל שומשום ו/או קצח. חותכים לקוביות בגודל 3 ס”מ בעזרת גלגלת פיצה, ומסדרים בתבניות מרופדות בנייר אפייה במרווחים של 1 ס”מ (הבויוס מתנפחים מעט באפייה).
5. אופים כ-20 דקות עד להזהבה.
6. מגישים מיד או מצננים היטב ושומרים בכלי אטום במקפיא עד חודש. להגשה, מחממים כמה דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות.

הערות


גיוונים:
 הבויוס הן פתרון נהדר לניצול "זנבות" גבינה שנותרו במקרר. אפשר לגוון את הרכב הגבינות הקשות לפי המצאי בבית.
 מוסיפים לבצק כ-1/3 כוס זיתים מגולענים קצוצים דק או עגבניות מיובשות קצוצות דק.
 מפזרים על הבויוס זעתר, אורגנו, מיורן, תימין או כל תבלין או עשב שאוהבים.
טיפ לקבלת קוביות יפות ומדויקות כדאי להכניס את הבויוס (אחרי ההברשה בביצה ופיזור הציפוי) למקפיא ל-10 דקות ורק אז לחתוך.