מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגות > טארט ריקוטה וצנוברים

טארט ריקוטה וצנוברים

טארט ריקוטה וצנוברים

תיאור המתכון

טארט קל להכנה, בזכות העובדה שהבסיס עשוי מביסקוויטים מפוררים. השילוב של צנוברים וריקוטה שואב את השראתו מעוגה איטלקית מפורסמת

מרכיבים

אופן ההכנה

הכנה:
1 . מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 . מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית משומנת ומהדקים. שומרים במקרר.
3 . מכינים את המלית ואופים: מערבלים גבינה, חלב, אבקת סוכר, פודינג, קליפת לימון, תמצית וניל וחלמונים במעבד מזון עד לקבלת תערובת חלקה.
4 . מקציפים חלבונים עם סוכר וקורט מלח לקצף יציב, ומקפלים לתוך תערובת הגבינה. יוצקים
את המלית על הבסיס.
5 . אופים כ-30 דקות עד להזהבה קלה.
6 . מצפים ואופים שוב: מערבבים יוגורט עם אבקת סוכר. מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים עליה את הציפוי. מפזרים צנוברים מסביב לטבעת היקפית ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שהציפוי יציב אך אינו משנה את צבעו. שומרים במקרר עד 3 ימים.
גיוונים:
 תחתית שוקולד: מכינים בסיס מביסקוויטים בטעם שוקולד באותה כמות.
 מקשטים בפירות יער טריים וזורים אבקת סוכר.