Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגיות> עוגיות מלוחות של מוצרלה וגרעינים

עוגיות מלוחות של מוצרלה וגרעינים

עוגיות מלוחות של מוצרלה וגרעינים

תיאור המתכון

עוגיות פיקנטיות מעודנות שמתמוססות בפה. הבצק מכיל יוגורט,
שתורם לטעם וגם לפריכות.

לרגל חג השבועות הידוע כחג מאכלי מוצרי החלב, בחרנו להעניק לכם טעימה מהמתכונים המובחרים שבספרו החדש של מיקי שמו, "מיקי שמו-המיטב" מתכונים חלביים אניני טעם וייפי מראה,שיעשו לכם את שולחן החג. בין המתכונים: בויוס, טארט ריקוטה וצנוברים, עוגיות מלוחות של מוצרלה וגרעינים.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מערבלים חמאה, ביצה ומלח במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים רק עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
2. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, ומגלגלים כל אחד לגליל בקוטר 4 ס”מ. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה.
3 .מחממים תנור ל-170 מעלות.
4 .מוציאים את הבצק מהמקפיא, ופורסים עיגולים בעובי 1/2 ס”מ בסכין חד. מסדרים בתבניות מרופדות בנייר אפייה.
5. אופים כ-20 דקות, עד להזהבה קלה.
6. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.

גיוון: עוגיות מצופות: מוציאים את הגלילים מהמקפיא. טורפים חלבון עם קורט מלח, מברישים את הגלילים בחלבון, מגלגלים בשומשום, פרג טחון או סומאק ופורסים לעיגולים.