Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > תבשילים צמחוניים> סלט של חומוס וגרגירי חומוס

סלט של חומוס וגרגירי חומוס

סלט של חומוס וגרגירי חומוס

תיאור המתכון

עמית דונסקוי לחברת "סנפרוסט"

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מבשלים את החומוס לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים ומצננים.
2. טוחנים את גרגירי החומוס במעבד מזון ידני או שולחני עד לקבלת מחית חלקה ואחידה.
3. מוסיפים את הטחינה והשום וממשיכים לטחון 3-4 דקות נוספות.
4. מוסיפים את מיץ הלימון והמלח ומערבבים היטב, מוציאים לקערה ושומרים במקרר.
5. להכנת הרוטב: מערבבים היטב את כל החומרים ושומרים בקופסה.
6. מזליפים על חצאי הפיתות שמן זית, בוזקים מלח גס, ואופים בתנור שחומם מראש ל˚180 כ-15 דקות.

הגשת המנה:
בצלחת הגשה מסדרים את סלט החומוס ומעליו את גרגירי החומוס, הרוטב והפפריקה. מסדרים סביב המנה את הפיתות האפויות. אפשר לשמור את סלט החומוס עד יומיים במקרר.