מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> קורנדביף של חזה עגל

קורנדביף של חזה עגל

קורנדביף של חזה עגל

תיאור המתכון

מתכונים של השף רפי כהן לכבוד חג הפסח עם מוצרי בשר טרי של אדום אדום.

מבקשים מהקצב נתח חזה עגל טרי אדום אדום במשקל 1.5-3 ק"ג, עם מעט שומן

מרכיבים

אופן ההכנה

מערבבים את כל החומרים פרט למים בקערה.
מעסים את תערובת התבלינים, המלח והסוכר עם הבשר. יוצקים את המים ומוודאים כי הם מכסים את הנתח. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 10 ימים כאשר כל יום דואגים להפוך את הנתח בתוך הנוזל.
לאחר 10 ימים מוציאים את חזה העגל מנוזל הכבישה ושוטפים במים קרים.
מניחים את הנתח בסיר רחב עם 3 ליטר מים והתיבול. מציתים את האש ומביאים לסף רתיחה.
מבשלים כ-3 שעות. מורידים מן האש ומצננים את הנתח בתוך נוזל הבישול.
פורסים ומגישים עם חרדל טוב ומלפפון חמוץ.