סלט בובעס, עגבניות שרי, בזיליקום ובצל סגול
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכונים של השף רפי כהן לכבוד חג הפסח עם מוצרי בשר טרי של אדום אדום.
מרכיבים
- לבישול הבובעס:
- 3 כוסות שעועית בובעס מושרית במים קרים למשך לילה
- 1 כוס שמן זית
- 5 כוסות מים
- 1 ענף מרווה
- 2 פלפל שאטה
- 4 שיני שום
- חצי כף פלפל שחור גרוס
- כף מלח
- לסלט:
- 3 כוסות עגבניות שרי חצויות לשניים
- 2 בצלים סגולים מקולפים ופרוסים
- 3/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס חומץ שרי או חומץ בן יין אדום
- 2 חופנים עלי בזיליקום, שטופים ויבשים, ללא הגבעולים
- מלח
- פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
מסננים את השעועית מן המים. מניחים את כל החומרים בסיר רחב, מציתים אש גבוהה ומביאים לסף רתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 3 שעות.
כשהשעועית רכה מעבירים לקערת נירוסטה עם חלק קטן מנוזלי הבישול שבסיר.
מצננים את השעועית כ-10 דקות ומוסיפים את שאר מרכיבי הסלט.
מערבבים בעדינות, מוסיפים עוד מנוזל הבישול אם יש צורך ויוצקים מלמעלה כמות נדיבה
של שמן זית.